Biff-tartar med gochujang-saus
Me testa ein ny vri på ein forrettfavoritt, såg på kvarandre og kom fram til at «dette kan me servere til folk».
Note to self: Me har pleid å lage tartar av indrefilet, men fekk tips frå slaktaren å prøve med flank-steak. Tipset var både veldig godt og rimelig. Har du ikkje tilgang til ein slakter med kvalitetskjøtt, men planlegger å kjøpe kjøtt i butikk? I så fall ville me heller ha valgt indrefilet til denne.
Oppskrift til to-tre personer.
-
Rispapir-chips
3 stk rispapirark
Nøytral oljeSaus
3 stk eggeplomme
1 ss gochujang
1 ss riseddik
40 g smør
1 ss honningTartar
300 g flank-steak av god kvalitet (eller indrefilet)
1 stk sjalottløk
3-4 stk syltet agurk
Halv bunt persille
1 bunt gressløk
2 ts kapers
Halv sitron
4 ss olivenolje
2 ss eddik
Håndfull peanøtter -
Rispapir-chips
Varm opp nøytral olje i en gryte eller stekepanne til ca. 180 °C.
Klipp rispapirarkene i mindre biter.
Friter rispapirbitene i oljen til de blåser seg opp og blir sprø (noen sekunder).
Legg chipsene på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
Saus
Ha eggeplommene i en metallbolle og sett den over en kjele med småkokende vann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Pisk eggeplommene og tilsett smøret litt og litt.
Rør inn gochujang, eddik og honning. Fortsett å pisk til du får en jevn konsistens.
Tartar
Finhakk flank steak, sjalottløk, syltet agurk, persille, gressløk og kapers.
Bland alt sammen i en bolle.
Tilsett sitronsaft, olivenolje og eddik, og smak til med salt og pepper.
Rør inn grovhakkede peanøtter rett før servering for ekstra tekstur.
Se video av oppskriften under