Biff-tartar med gochujang-saus

Me testa ein ny vri på ein forrettfavoritt, såg på kvarandre og kom fram til at «dette kan me servere til folk».

Note to self: Me har pleid å lage tartar av indrefilet, men fekk tips frå slaktaren å prøve med flank-steak. Tipset var både veldig godt og rimelig. Har du ikkje tilgang til ein slakter med kvalitetskjøtt, men planlegger å kjøpe kjøtt i butikk? I så fall ville me heller ha valgt indrefilet til denne.

Oppskrift til to-tre personer.

  • Rispapir-chips
    3 stk rispapirark
    Nøytral olje

    Saus
    3 stk eggeplomme
    1 ss gochujang
    1 ss riseddik
    40 g smør
    1 ss honning

    Tartar
    300 g flank-steak av god kvalitet (eller indrefilet)
    1 stk sjalottløk
    3-4 stk syltet agurk
    Halv bunt persille
    1 bunt gressløk
    2 ts kapers
    Halv sitron
    4 ss olivenolje
    2 ss eddik
    Håndfull peanøtter

  • Rispapir-chips

    1. Varm opp nøytral olje i en gryte eller stekepanne til ca. 180 °C.

    2. Klipp rispapirarkene i mindre biter.

    3. Friter rispapirbitene i oljen til de blåser seg opp og blir sprø (noen sekunder).

    4. Legg chipsene på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.

    Saus

    1. Ha eggeplommene i en metallbolle og sett den over en kjele med småkokende vann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Pisk eggeplommene og tilsett smøret litt og litt.

    2. Rør inn gochujang, eddik og honning. Fortsett å pisk til du får en jevn konsistens.

    Tartar

    1. Finhakk flank steak, sjalottløk, syltet agurk, persille, gressløk og kapers.

    2. Bland alt sammen i en bolle.

    3. Tilsett sitronsaft, olivenolje og eddik, og smak til med salt og pepper.

    4. Rør inn grovhakkede peanøtter rett før servering for ekstra tekstur.

Se video av oppskriften under

Neste
Neste

Open lasagne med rosa pesto, bakte rødbeter og grilla chevre