Open lasagne med rosa pesto, bakte rødbeter og grilla chevre
Ein fargerik, open lasagne med rødbetpesto, bakte rødbeter og grilla chevre.
Oppskrift til to-tre personer.
-
Ovnsbakte rødbeter
650 g rødbeterRosa pesto
370 g bakte rødbeter
2 fedd hvitløk
60 g valnøtter
0,7 dl olivenolje
Parmesan (etter smak)
Salt (etter smak)Resten av lasagnen
4 stk lasagneplater
2 pakker chevre naturell (den røde fra Tine)
2 stk chevre (fast fra ostedisken, til grilling)
50 g valnøtter
Honning
1 pakke ruccola
Parmesan -
Ovnsbakte rødbeter:
Rens og pakk hver rødbete i aluminiumsfolie.
Bak rødbetene i ovn på 200 grader i cirka 1,5 time.
Avkjøl i 20 minutter, og skrell.
Cirka 370 gram av rødbetene skal i pestoen, resten kan du kutte i skiver og spare på til du skal bygge lasagnen.
Rosa pesto:
Ha de bakte rødbetene, hvitløk, valnøtter og olivenolje i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til du får en jevn blanding.
Smak til med parmesan og salt, og sett pestoen til side.
Resten av lasagnen:
Rist valnøtter: Varm en panne på middels varme, tilsett valnøttene og litt honning. Rist dem forsiktig til de er gyldne og karamelliserte. Sett til side for avkjøling.
Kok lasagneplater: Kok dem til al dente, gni med olivenolje for å hindre at de kleber.
Grill chevre: Skjær fast chevre i skiver og bak i ovn under grillelementet på høy varme til skivene er gylne. Pass på at de ikke ligger så lenge at de begynner å smelte utover.
Når du har alt klart:
Legg litt pesto på en tallerken. Ha en lasagneplate over. Fyll den ene siden av platen med rosa pesto, chevre og bakte rødbeter. Brett. Repeter samme prosess med en ny lasagneplate. Dander og legg etasjene som du vil. Topp med mer rosa pesto, ristede valnøtter, grilla chevre, ruccola og parmesan.
Se video av oppskriften under
For ordens skyld: Denne videoen ble laget som en del av vårt samarbeid med Eva Solo og Kitch´n.