Kylling med gullsmør (gochujang-smør)

Gochujang står høgt i kurs hos oss. Den koreanske chili-pasten er fermentert og smaker både søtt, salt og litt spicy. Pasten er såpass god at me tidligare har laga gullsmør til entrecote, pasta og bakt potet. No var det kyllingen sin tur.

Me åt kyllingen med potetbåter og ein salat med syrlig dressing.

Oppskrift til to-tre personer.

  • 4 stk lårfilet av kylling
    100 g usaltet smør (romtemperert)
    2 ss gochujang

    2 ss honning

    1 ss riseddik
    
2 fedd hvitløk, revet

    1. Forvarm ovnen til 200°C.

    2. Lag gullsmøret ved å blande romtemperert smør, gochujang, hvitløk, riseddik og honning godt i en bolle. Hvis smøret ikke er helt romtemperert og det er vanskelig å blande inn, kan du bruke stavmikser.

    3. Gni kyllingen med halvparten av gullsmøret, legg den i en ildfast form eller et stekebrett, og ha den i ovnen i 10 min.

    4. Ta kyllingen ut og bruk gullsmøret som ligger på bunnen i formen eller brettet til å øse på et lag til over kyllingen. Ha kyllingen i ovnen i nye 10 min til kjøttet er gjennomstekt.

    5. Hvis skinnet trenger mer farge, bruk grillfunksjonen på høy varme i 2–3 minutter, men pass på at det ikke brenner seg.

    6. Legg kyllingen på et serveringsfat og server med (minst) en ekstra skje med gullsmør over kyllingen.

Se video av oppskriften under

Forrige
Forrige

Open lasagne med rosa pesto, bakte rødbeter og grilla chevre

Neste
Neste

Braisert and i kinesiske pannekaker