Andebryst med tamarindsaus

Vi vet ikke med deg, men når anda omtrent smelter på tunga og sausen er så god at det er ingen spor av den igjen på tallerkenen etter endt måltid, har i alle fall vi det fint. Og det etter kun en halvtimes innsats.

Vi kjøpte en god and hos slakteren, så tok vi frem tamarind-paste, sitrongress og litt annet digg til en skikkelig god saus.

Til to personer.

  • And
    2 stk andebryst
    2 ss kinesisk five spice

    Tamarindsaus
    2 ss tamarind-paste
    2 ss fiskesaus
    1 ss mørk soyasaus
    1,5 ts ingefær, hakket
    1 stilk sitrongress, knust
    2 fedd hvitløk, hakket
    2 ss brunt sukker
    1 ss honning
    0,3 dl vann

  • And:

    1. Ta anden ut 40 min før steketid og krydre med five spice.

    2. Snitt skinnet på anden om du vil sikre deg sprøtt skinn. Legg anden på kald panne med skinnsiden ned. Skru opp varmen til medium, og stek anden. Trykk anden ned slik at hele andeskinnet blir stekt jevnt. Stek i 8-10 min til skinnet er gyldent og fettet siler ut. Snu anden med skinnsiden opp og stek et par minutter.

    3. Avslutt i ovnen på 200 grader i rundt 8-10 min. Vi liker anden vår medium rare. Ha den lenger i ovnen hvis du foretrekker noe annet.

    4. La anden hvile i 5-10 min før du skjærer den i tynne skiver.

    Tamarindsaus:

    1. Brun hvitløk, sitrongress og ingefær i samme panne som du stekte anden.

    2. Tilsett tamarind, fiskesaus, soya, brunt sukker og honning. Rør om. Ha i vann når sukkeret er løst opp.

    3. Når sausen er redusert og sticky, er den klar. Sil sausen.

    Spis and og saus med ris, fries eller det du er mest er fysen på.

Se video av oppskriften her

Forrige
Forrige

Carpaccio med västerbottenost og sylta sjalottløk

Neste
Neste

Apple crumble