Carpaccio med västerbottenost og sylta sjalottløk
Dette er nok den forretten me ha laga flest ganger, i forskjellige varianter. Her har du ein god ein med indrefilet, västerbottenost og sylta sjalottløk.
Til to personer.
-
Indrefilet av okse
Olivenolje
Västerbottenost
RuccolaSylta sjalottløk
1 dl valgfri eddik
2 dl sukker
3 dl vann
2-3 stk sjalottløk -
Sylta sjalottløk:
Kok opp vatn, eddik og sukker til sukkeret er oppløst.
Ta kjelen av plata og ha i hakket sjalottløk. Sett kaldt frem til servering.
Indrefilet av okse:
Velg et godt stykke kjøtt fra kjøttdisken.
Salte og pepre på begge sider.
Stek på panne raskt til du har fått en fin skorpe. Brun på alle sider.
Dekk kjøttet med plastfolie og frys i 30 minutter. Da blir kjøttet enklere å skjære i skiver.
Skjær kjøttet i skiver og bank det flatt mellom to lag med bakepapir.
Bygg carpaccioen med olivenolje, ruccola, indrefilet, sylta sjalottløk, biter av västerbottenost eller en annen ost du liker, og til slutt revet ost.
Se video av oppskriften her