Apple crumble

Lite nytt å melde. Berre ein liten reminder om at tradisjonell smuldrepai med epler er ein skikkelig enkel og digg dessert - særlig med norske, gode epler.

Med litt vanilje attåt, enten i form av heimelaga vaniljesaus eller ein god vaniljeis, er dette ein søt og bankers avslutning på et godt comfort-måltid.

Gir åtte porsjoner.

  • Lag 1: Epler
    1 kg norske epler
    1 ss vann
    70 g sukker (noen ganger bruker vi kokossukker for en mer karamellaktig smak)

    Lag 2: Crumble
    120 g hvetemel
    120 g smør
    60 g havregryn
    100 g sukker

    1. Skrell eplene og skjær i terninger.

    2. Ha eplebitene i stekepanne. Tilsett vann og sukker.

    3. Stek eplene til sukkeret har smeltet helt, og eplene begynner å bli myke. Fordel eplene i en ildfast form.

    4. Smuldre mel og smør med fingrene i en bolle. Tilsett havregryn og sukker. Bland godt og dryss over eplene.

    5. Stek i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter - eller til toppen er gylden.

    6. Server med vanilje i fryst eller flytende form.

Forrige
Forrige

Andebryst med tamarindsaus

Neste
Neste

Ribbe med hoisin og asiatiske pannekaker