Apple crumble
Lite nytt å melde. Berre ein liten reminder om at tradisjonell smuldrepai med epler er ein skikkelig enkel og digg dessert - særlig med norske, gode epler.
Med litt vanilje attåt, enten i form av heimelaga vaniljesaus eller ein god vaniljeis, er dette ein søt og bankers avslutning på et godt comfort-måltid.
Gir åtte porsjoner.
-
Lag 1: Epler
1 kg norske epler
1 ss vann
70 g sukker (noen ganger bruker vi kokossukker for en mer karamellaktig smak)Lag 2: Crumble
120 g hvetemel
120 g smør
60 g havregryn
100 g sukker -
Skrell eplene og skjær i terninger.
Ha eplebitene i stekepanne. Tilsett vann og sukker.
Stek eplene til sukkeret har smeltet helt, og eplene begynner å bli myke. Fordel eplene i en ildfast form.
Smuldre mel og smør med fingrene i en bolle. Tilsett havregryn og sukker. Bland godt og dryss over eplene.
Stek i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter - eller til toppen er gylden.
Server med vanilje i fryst eller flytende form.