Ribbe med hoisin og asiatiske pannekaker
Da resten av ribbelaget fikk høre at vi ikke hadde tenkt å dele denne oppskriften, ble motstanden såpass stor at planen måtte skrotes. Og det skjønner vi egentlig, for dette her var såpass godt at det ble stille rundt bordet.
Hvis du har lyst å gjøre litt ekstra stas på venner eller familie i desember (eller ellers på året), kan jo du også lage ribbe med sprø svor, asiatiske pannekaker, agurksalat og hjemmelaget hoisin.
Til seks personer.
-
Cirka 3 kg god ribbe
Agurksalat
3 stk agurk
6 fedd hvitløk
4,5 ts revet ingefær
1,5 dl riseddik
3 ss soyasaus
6 ss lønnesirup
3 ss sambal oelek
3 ss sesamfrø
Tre klyper saltHoisinsaus
3 ss soyasaus
3-4 ss honning
2 ss peanøttsmør
1 ts hvit miso
2 ts risvineddik
2 ts sesamolje
1 fedd hvitløk
Litt pepperAsiatiske pannekaker
600 g hvetemel
3 ts salt
4,8 dl kokende vann -
Ribbe: Vi kjøpte ferdigsnittet ribbe fra kjøttdisken på Meny.
1-3 dager før salter vi ribba godt på svorsiden - også innimellom den snittede svoren. Til slutt peprer vi.
Deretter har vi mer salt på et stekebrett, og legger ribba på brettet med svorsiden ned. Vi dekker den med alumimiumsfolie, og setter kaldt.
Når dagen har kommet tørker vi svoren godt. Deretter legger vi en tallerken på stekebrettet, og fyller med vann slik at hele flaten på brettet er dekket. Så legger vi ribba på, dekker det hele med aluminiumsfolie og steker ribba i 45 minutter på 230 grader
Så tar vi bort folien, skrur ned temperaturen til 200 grader og lar ribba stå i cirka 1,5 time. Vi skrudde opp temperaturen på slutten for å få svoren god og sprø.
Når ribba er ferdig lar vi den hvile en stund før vi skjærer den i passende biter.
Agurksalat:
Skjær agurken i skiver og ha i salt.
Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. La agurksalaten godgjøre seg i kjøleskapet frem til servering.
Hoisinsaus:
Bland alle ingredienser godt sammen i en bolle. Sett i kjøleskapet.
Asiatiske pannekaker:
Bland mel og salt i en bolle. Hell kokende vann i bollen og rør rundt med spisepinner til deigen er kald nok til å ta på.
Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile 1 time i romtemp.
Rull deigen til en lang pølse og del i 30 like deler. Press alle delene flate til små pucker. Olje toppene.
Legg puckene mot hverandre, de oljete sidene mot hverandre.
Kjevle puckene til 15 tynne pannekaker.
Stek på medium til høy varme i olje. 30 sekunder på hver side. Del pannekaken i to. Fortsett til du har 30 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering.
Fyll pannekakene med hoisin, ribbe og agurksalat.