Asiatisk ribbe med hjemmelaget hoisin og kinesiske pitabrød
En av våre julefavoritter. Ribbe med agurksalat, hjemmelaget hoisinsaus og kinesiske pitabrød. Denne retten er også veldig god med kinesiske pannekaker, som vi også har delt oppskrift på.
Til seks personer.
-
Ca. 3 kg tynnribbe
Agurksalat:
3 stk agurk
6 fedd hvitløk
4,5 ts revet ingefær
1,5 dl riseddik
3 ss soyasaus
6 ss lønnesirup
3 ss sambal oelek
3 ss sesamfrø
Tre klyper saltHoisinsaus:
3 ss soyasaus
3-4 ss honning
2 ss peanøttsmør
1 ts hvit miso-paste
2 ts risvineddik
2 ts sesamolje
1 fedd hvitløk
Litt pepperKinesiske pitabrød:
525 g hvetemel
2 ts tørrgjær
1 ts salt
2,5 dl lunket vann -
Ribbe:
Du kan selvsagt som gjøre som du pleier å gjøre for å få svoren sprø. Vi gjør cirka slik:
Vi kjøpte ferdigsnittet ribbe fra kjøttdisken på Meny.
1-3 dager før salter vi ribba godt på svorsiden - også innimellom den snittede svoren. Til slutt peprer vi.
Deretter har vi mer salt på et stekebrett, og legger ribba på brettet med svorsiden ned. Vi dekker den med alumimiumsfolie, og setter kaldt.
Når dagen har kommet tørker vi svoren godt. Deretter legger vi en tallerken på stekebrettet, og fyller med vann slik at hele flaten på brettet er dekket. Så legger vi ribba på, dekker det hele med aluminiumsfolie og steker ribba i 45 minutter på 230 grader
Så tar vi bort folien, skrur ned temperaturen til 200 grader og lar ribba stå i cirka 1,5 time. Vi skrudde opp temperaturen på slutten for å få svoren god og sprø.
Når ribba er ferdig lar vi den hvile en stund før vi skjærer den i passende biter.
Agurksalat:
Skjær agurken i tynne skiver, ha i en bolle og bland inn salt.
Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. La agurksalaten godgjøre seg i kjøleskapet frem til servering.
Hoisinsaus:
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle.
Sett i kjøleskapet frem til servering.
Kinesiske pitabrød:
Bland mel, gjær og salt sammen i en bolle. Hell lunket vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen samler seg.
Kna deigen i rundt 10 min til den er glatt og fin. La deigen heve 1 time. Deigen er klar når den har doblet seg.
Kna deigen i rundt 5 min for å få ut alle luftbobler. Del i 12 like deler. Ha delene under et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.
Rull hver del til en lang pølse og kjevle den flat. Brett pølsen sammen - den ene langsiden kant-i-kant med den andre. Rull deigen så sammen fra den ene kortsiden slik at den får en kanelbolleform. Press den deretter flat og kjevle til et passe stort pitabrød. Med denne metoden blir brødene luftige inni.
Stek på medium varme i tørr panne i rundt 2 min på hver side under lokk. Brødene er klare når de er gylne og fine.
Oppbevar dem i et kjøkkenhåndkle frem til servering. Brødene kan varmes opp.
Se video av oppskriften her