Karamellisert rosenkålsalat med tahinidressing til kalkun

Litt karamellisering og en digg dressing, og plutselig fikk rosenkålen hovedrolla på kalkunbordet. Såpass digg at dette kommer til å få fram smilet hos de som ikke er så glad i disse grønne små. Og det kan du sitere oss på.

Nok til cirka fire personer.

  • Karamellisert rosenkålsalat
    100 g smør
    70 g sukker
    400 g rosenkål
    90 g pekannøtter, grovhakket
    En liten rødkål, hakket

    Tahinidressing
    3 ss tahini
    3 ss granateplesirup (se tips nederst)
    1/2 stk sitron (juice)
    2 ss honning
    Smak til med salt
    Vann til ønsket tykkelse

  • Tahinidressing:

    1. Bland alle ingrediensene og rør godt.

    2. Tips: Har du ikke granateplesirup? Juster sødme/syre med sitron og honning.

    Karamellisert rosenkålsalat:

    1. Kutt rosenkålene i to.

    2. Smelt smør og sukker i en stekepanne.

    3. Stek rosenkålene til de blir karamellisert, og legg dem til side så de får kjøle seg litt ned.

    4. Bland rosenkålen med nøtter, rødkål og tahinidressing. Spar gjerne litt på dressingen og bruk den som ekstra saus over kalkunen hvis du vil.

  • Har du ikke granateplesirup? Juster sødme/syre med sitron og honning.

Se video av oppskriften her

Forrige
Forrige

Entrecôte med gullsmør (gochujang-smør)

Neste
Neste

Asiatisk ribbe med hjemmelaget hoisin og kinesiske pitabrød