Bakt potet med gullsmør, entrecote og maisstuing
Tidligare har me laga gullsmøret vårt til entrecote og pasta. Smøret, som har god smak av gochujang, må jo passe godt i lag med bakt potet og, tenkte me, og gjorde et forsøk. Me tenkte riktig.
Når me først tar med den norske poteta til det koreanske kjøkkenet, måtte me nesten gi plass til ein koreansk streetfood-maisstuing i den eine etasjen.
Oppskrift til to personer.
-
2 stk store bakepoteter
2 stk entrecote
Vårløk til toppingGullsmør
100 g usaltet smør (romtemperert)
2 ss gochujang
2 ss honning
1 ss riseddik
2 fedd hvitløk, finhakketMaisstuing med ost
3 bokser mais
80 g revet mozzarella + litt på toppen
1,5 dl majones
Smak til med salt og pepper -
Potet:
Forvarm ovnen til 220 grader.
Vask potetene.
Prikk hull i potetene med en gaffel. Pensle potetene med olje. Strø på salt og pepper.
Bak potetene på en rist i ovnen. Ha et stekebrett på den nederste rillen, så du slipper oljesøl.
Gullsmør:
Bland alle ingrediensene godt sammen til massen har smørete konsistens. Oppbevar i kjøleskap.
Maisstuing med ost:
Bland sammen alle ingrediensene.
Hell blandingen over i en ildfast form, og topp med mer ost.
Stek i ovnen i 10-12 minutter på 200 grader. Avslutt under grill i 2-3 minutter hvis du ønsker skorpe på osten.
📝 Note to self: Neste gang steker vi mais i smør og hvitløk først. Tror det hadde blitt ekstra digg.
Entrecote:
Stek entrecote i olje på høy varm på begge sider, til du har fått en fin stekeskorpe.
Skru ned varmen på plata, og ha i gullsmør. Øs gullsmør over kjøttet med en spiseskje.
La kjøttet hvile i et par minutter, og skjær i skiver/biter i ønsket størrelse.
Til slutt:
Skjær et dypt snitt i poteten og grav løs litt potetmasse. Fyll på med gullsmør, maisstuing, entrecote og finhakket vårløk.
Se video av oppskriften