Mango sticky rice

To fysne møtte på ein thai mango på Sagene torg, og då var det ingen vei tilbake. Rett heim for å lage mango med sticky ris og ein søt og krema kokossaus.

Oppskrift til fire personer.

  • 3 dl kleberis (glutinous rice)
    2 stk thai mango (pakistansk mango funker også)
    3 dl kokoskrem
    40 g palmesukker
    60 g sukker
    1 ts salt
    1 ts maizena

    1. Ha ris i en bolle med vann, og vask den ved å røre rundt med hendene. Tøm så ut vannet. Gjenta dette i tre til fire omganger, til du ser at vannet blir helt klart. Bløtlegg risen kvelden før, eller i alle fall et par timer før.

    2. Legg risen på et kjøkkenhåndkle og dampeden i cirka 20 minutter.

    3. Mens risen damper, lager vi kokossaus. Ha kokoskrem i en kjele sammen med knust palmesukker, hvitt sukker og salt. Rør om og varm opp til sukkeret er oppløst, og la den stå på lav varme frem til du skal blande sausen i risen.

    4. Risen er klar når den er myk, men fortsatt har tyggemotstand. Bland inn 2 dl av kokossausen.i risen - litt om gangen. La kokosrisen få hvile mens du tykner resten av sausen med maizena.

    5. Del og kutt mango i skiver.

    6. Server mango med kokosris og topp med kokossausen.

Se video av oppskriften

Forrige
Forrige

Biffdumplings

Neste
Neste

Hainanese chicken rice med tre digge sauser