Entrecote med koreansk ssamjang-dipp
For ikkje lenge siden hadde me ein veldig god matopplevelse på restauranten J2. Med BBQ-sausen derfrå friskt i minnet, havna ein variant av den plutselig på bordet vårt helga etter.
Dippen ssamjang lager me på cirka fem minutter på denne måten.
Oppskrift til to personer.
-
0,5 dl doenjang (soyabønne-paste)
2 ss gochujang
2 ss sesamolje
2 ss honning
2 fedd hvitløk, revet
2 ts sesamfrø
1 stilk vårløk
2 stk entrecôte
1 pakke hjertesalat
Kimchi
Eventuelt: nori -
Bland sammen doenjang, gochujang, honning, sesamolje før du har i resten av ingrediensene. Ha sausen i kjøleskapet før servering.
Stek entrecôte på høy varme på begge sider til du har fått en fin stekeskorpe, og til kjøttet er medium rare.
La kjøttet hvile i 5-10 min før du skjærer i tynne strimler.
Dypp entrecôten i dippen og spis den som den er, med kimchi, i en salat- eller nori-wrap, eller med ris.
Se video av oppskriften