Entrecote med koreansk ssamjang-dipp

For ikkje lenge siden hadde me ein veldig god matopplevelse på restauranten J2. Med BBQ-sausen derfrå friskt i minnet, havna ein variant av den plutselig på bordet vårt helga etter.

Dippen ssamjang lager me på cirka fem minutter på denne måten.

Oppskrift til to personer.

  • 0,5 dl doenjang (soyabønne-paste)
    2 ss gochujang
    2 ss sesamolje
    2 ss honning
    2 fedd hvitløk, revet
    2 ts sesamfrø
    1 stilk vårløk

    2 stk entrecôte
    1 pakke hjertesalat
    Kimchi
    Eventuelt: nori

    1. Bland sammen doenjang, gochujang, honning, sesamolje før du har i resten av ingrediensene. Ha sausen i kjøleskapet før servering.

    2. Stek entrecôte på høy varme på begge sider til du har fått en fin stekeskorpe, og til kjøttet er medium rare.

    3. La kjøttet hvile i 5-10 min før du skjærer i tynne strimler.

    4. Dypp entrecôten i dippen og spis den som den er, med kimchi, i en salat- eller nori-wrap, eller med ris.

Se video av oppskriften

Forrige
Forrige

Bakt potet med gullsmør, entrecote og maisstuing

Neste
Neste

Vietnamesiske sommerruller med to dipper