Bang bang-kylling
Altså, denne sausen. Forsyn deg.
Oppskrift til to-tre personer.
-
Saus
3 ss tahini
1 ss peanøttsmør, fint
2 ss honning
1 stk hvitløksfedd, revet
1 ts ingefær, revet
2 ss lys soyasaus
2 ss riseddik
1 ss chilliolje (smak til)Kylling
4 stk kyllinglårfileter med skinn
5 skiver ingefær
3 stilker vårløk
3 ts salt
1 stk agurkTopping
Finhakket vårløk
Koriander
Sesamfrø -
Saus:
Bland alle ingrediensene sammen, smak til med chilliolje.
Kylling:
Ha ingefær, vårløk og salt i en kjele med vann. Gi det et lett oppkok.
Fjern skinnet fra kyllinglårene og legg dem mellom to bakepapir på et stekebrett. Ha noe med litt tyngde over. Stek i ovnen på 200 grader til de blir crispy (tar ca 30 minutter).
Senk temperaturen i kjelen, og la kyllingen posjere i ca 25 minutter, avhengig av størrelse på kyllingen. Sjekk om kyllingen er ferdig med en kniv. Ta lårene ut av kjelen, og skjær, riv eller bank kyllingen i strimler.
På en tallerken legger du agurk i skiver, kyllingen, sausen, vårløk og koriander. Topp med kyllingskinn og sesamfrø.
Se video av oppskriften