Bang bang-kylling

Altså, denne sausen. Forsyn deg.

Oppskrift til to-tre personer.

  • Saus
    3 ss tahini
    1 ss peanøttsmør, fint
    2 ss honning
    1 stk hvitløksfedd, revet
    1 ts ingefær, revet
    2 ss lys soyasaus
    2 ss riseddik
    1 ss chilliolje (smak til)

    Kylling
    4 stk kyllinglårfileter med skinn
    5 skiver ingefær
    3 stilker vårløk
    3 ts salt
    1 stk agurk

    Topping
    Finhakket vårløk
    Koriander
    Sesamfrø

  • Saus:

    Bland alle ingrediensene sammen, smak til med chilliolje.

    Kylling:

    1. Ha ingefær, vårløk og salt i en kjele med vann. Gi det et lett oppkok.

    2. Fjern skinnet fra kyllinglårene og legg dem mellom to bakepapir på et stekebrett. Ha noe med litt tyngde over. Stek i ovnen på 200 grader til de blir crispy (tar ca 30 minutter).

    3. Senk temperaturen i kjelen, og la kyllingen posjere i ca 25 minutter, avhengig av størrelse på kyllingen. Sjekk om kyllingen er ferdig med en kniv. Ta lårene ut av kjelen, og skjær, riv eller bank kyllingen i strimler.

    4. På en tallerken legger du agurk i skiver, kyllingen, sausen, vårløk og koriander. Topp med kyllingskinn og sesamfrø.

Se video av oppskriften

Forrige
Forrige

Pad kra pao med entrecote

Neste
Neste

Tjukk og rund blomkålsuppe