Tjukk og rund blomkålsuppe

Me lager sjelden suppe, men når me først lager liker me den best med mykje smak og med litt tyngde. Ei rund comfort-suppe, rett og slett. I dette tilfellet testa me oss fram med dobbel dose blomkål som får seg ein tur i ovnen før den havner i gryta. Forsøket har me prøvd å gjengi så presist som me husker i oppskriften under.

Lyst på ei lett blomkålsuppe? Scroll vidare. Lyst på ei rund i comfort-klassen? Forsyn deg.

Nok til minst fire rause porsjoner.

  • Ovnsbakt blomkål
    2 stk blomkål
    Olivenolje
    Salt

    Resten av suppa
    3 ss smør
    4 stk sjalottløk, hakket
    3 dl fløte
    2,5 dl kyllingkraft (vi brukte redusert fra Jacobs)
    3 dl lettmelk
    Salt og pepper

    Topping
    Stekt bacon i terninger
    Blomkålbuketter
    Purreløk

  • Ovnsbakt blomkål:

    1. Skjær blomkål i biter og legg på et stekebrett med bakepapir.

    2. Dryss over olivenolje og salt, og la blomkålen få 25 minutter i ovnen på 200 grader.

    3. Spar på noen av blomkålbukettene til topping.

    Resten av suppa:

    1. Smelt 1 ss smør i en gryte og ha i hakket sjalottløk. Fres den blank.

    2. Tilsett blomkål, fløte, kyllingkraft og lettmelk. La alt småkoke under lokk i cirka 15 minutter.

    3. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

    4. Vi ville ha en ekstra rund comfort-suppe, så vi rørte inn 1 ss smør til slutt (les: 2 ss smør 🤠).

Neste
Neste

Entrecote med japansk umamisaus