Tjukk og rund blomkålsuppe
Me lager sjelden suppe, men når me først lager liker me den best med mykje smak og med litt tyngde. Ei rund comfort-suppe, rett og slett. I dette tilfellet testa me oss fram med dobbel dose blomkål som får seg ein tur i ovnen før den havner i gryta. Forsøket har me prøvd å gjengi så presist som me husker i oppskriften under.
Lyst på ei lett blomkålsuppe? Scroll vidare. Lyst på ei rund i comfort-klassen? Forsyn deg.
Nok til minst fire rause porsjoner.
-
Ovnsbakt blomkål
2 stk blomkål
Olivenolje
SaltResten av suppa
3 ss smør
4 stk sjalottløk, hakket
3 dl fløte
2,5 dl kyllingkraft (vi brukte redusert fra Jacobs)
3 dl lettmelk
Salt og pepperTopping
Stekt bacon i terninger
Blomkålbuketter
Purreløk -
Ovnsbakt blomkål:
Skjær blomkål i biter og legg på et stekebrett med bakepapir.
Dryss over olivenolje og salt, og la blomkålen få 25 minutter i ovnen på 200 grader.
Spar på noen av blomkålbukettene til topping.
Resten av suppa:
Smelt 1 ss smør i en gryte og ha i hakket sjalottløk. Fres den blank.
Tilsett blomkål, fløte, kyllingkraft og lettmelk. La alt småkoke under lokk i cirka 15 minutter.
Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Vi ville ha en ekstra rund comfort-suppe, så vi rørte inn 1 ss smør til slutt (les: 2 ss smør 🤠).