Pad kra pao med entrecote

Thailands uoffisielle nasjonalrett. Denne gangen med entrecote.

Dette er ein av dei mest populære kvardagsrettene i Thailand. Det gjer meining, for pad kra pao er godt. Ofte blir svin eller kylling brukt i pad kra pao. I vestlige versjoner er heller ikkje kjøttdeig uvanlig. På Samlor i Bangkok fekk me retten servert med wagyu. Ouffameg så godt det var! Me var fysen på ein reprise, men gjekk for ein mellomting.

Før du begynner på kokkeleringa: Holy basil er ein viktig ingrediens i denne retten. Vanlig basilikum gjer dessverre ikkje samme nytten.

Oppskrift til to personer.

  • Thai-dipp
    1 rød thai chilli
    2 fedd hvitløk
    4 ss thai fiskesaus
    4 ss sukker
    6 ss lime

    Wok-saus
    1 ss honning
    1 ss fiskesaus
    1 ss lys soyasaus
    1 ss mørk soyasaus
    1 ss østerssaus

    2 stk entrecote
    2 sjalottløk, grovhakket
    1 stk thai chilli
    4 fedd hvitløk
    1 bunt holy basil eller thai basil
    2 stk egg (stekt slik du foretrekker - gjerne med rennende eggeplomme)
    Olje

  • Thai-dipp:

    Knus chili og hvitløk i en morter. Tilsett fiskesaus, sukker og lime og rør om til sukkeret er oppløst.

    Wok-saus:

    Bland alle ingrediensene sammen.

    Resten:

    1. Skjær entrecoten i kuber, krydre med salt og pepper.

    2. Knus sjalottløk, thai chilli og hvitløk i en morter til du får en grov blanding. Du kan også gjøre dette i blender, men vi foretrekker morter.

    3. Ha olje i en panne på medium varme og stek blandingen i 3-4 minutter, til det har fått litt farge. Ta blandingen ut av pannen.

    4. Ha mer olje i pannen og brun kjøttet raskt på høy varme.

    5. Sett ned varmen til medium og tilsett morterblandingen. Stek et par minutter før du tilsetter wok-sausen. Når sausen er litt redusert tilsetter du holy basil steker i 30 sekunder til.

    6. Tilbered egget slik du ønsker - helst med rennende plomme. Spis med ris eller den carbsen du foretrekker.

Se video av oppskriften

Forrige
Forrige

Lammecarré med tamarindsaus

Neste
Neste

Bang bang-kylling