Pad kra pao med entrecote
Thailands uoffisielle nasjonalrett. Denne gangen med entrecote.
Dette er ein av dei mest populære kvardagsrettene i Thailand. Det gjer meining, for pad kra pao er godt. Ofte blir svin eller kylling brukt i pad kra pao. I vestlige versjoner er heller ikkje kjøttdeig uvanlig. På Samlor i Bangkok fekk me retten servert med wagyu. Ouffameg så godt det var! Me var fysen på ein reprise, men gjekk for ein mellomting.
Før du begynner på kokkeleringa: Holy basil er ein viktig ingrediens i denne retten. Vanlig basilikum gjer dessverre ikkje samme nytten.
Oppskrift til to personer.
-
Thai-dipp
1 rød thai chilli
2 fedd hvitløk
4 ss thai fiskesaus
4 ss sukker
6 ss limeWok-saus
1 ss honning
1 ss fiskesaus
1 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss østerssaus2 stk entrecote
2 sjalottløk, grovhakket
1 stk thai chilli
4 fedd hvitløk
1 bunt holy basil eller thai basil
2 stk egg (stekt slik du foretrekker - gjerne med rennende eggeplomme)
Olje -
Thai-dipp:
Knus chili og hvitløk i en morter. Tilsett fiskesaus, sukker og lime og rør om til sukkeret er oppløst.
Wok-saus:
Bland alle ingrediensene sammen.
Resten:
Skjær entrecoten i kuber, krydre med salt og pepper.
Knus sjalottløk, thai chilli og hvitløk i en morter til du får en grov blanding. Du kan også gjøre dette i blender, men vi foretrekker morter.
Ha olje i en panne på medium varme og stek blandingen i 3-4 minutter, til det har fått litt farge. Ta blandingen ut av pannen.
Ha mer olje i pannen og brun kjøttet raskt på høy varme.
Sett ned varmen til medium og tilsett morterblandingen. Stek et par minutter før du tilsetter wok-sausen. Når sausen er litt redusert tilsetter du holy basil steker i 30 sekunder til.
Tilbered egget slik du ønsker - helst med rennende plomme. Spis med ris eller den carbsen du foretrekker.
Se video av oppskriften