Biff tataki med ponzusaus av yuzu

Når du flere ganger i løpet av en arbeidsuke hører «Tar tak i det i morgen» eller «Det må vi ta tak i», er det jo fort gjort å få lyst på tataki når fredagen kjem.

John tok i et tak, og laga tataki på denne måten.

Forrett til fire personer. Hovedrett til to personer.

  • 500 g indrefilet av okse
    Vårløk

    Ponzusaus med yuzu
    2 ss sake
    4 ts mirin
    2 ss risvineddik
    4 ss lys soyasaus (eventuelt vanlig soyasaus)
    2 ss yuzu (eventuelt 50/50 sitron og lime)

    Sprøstekt sjalottløk
    4 stk sjalottløk
    2 ss olivenolje

    Sylta sjalottløk
    1 dl eddik
    2 dl sukker
    3 dl vann
    4 stk sjalottløk

  • Ponzusaus med yuzu:

    1. Kok sake og mirin i et par minutter til alkoholen er fordampet.

    2. La blandingen kjøle seg litt ned før du blander inn resten av ingrediensene. Ha sausen i kjøleskapet før servering.

    Sprøstekt sjalottløk:

    1. Skjær sjalottløk i tynne skiver og stek i olivenolje til de er crispy.

    2. Legg på et tørkepapir til servering.

    Sylta sjalottløk:

    1. Finhakk sjalottløk.

    2. Kok opp eddik, sukker og vann.

    3. Hell sjalottløk i blandingen. La det kjøle seg litt ned før du putter det i kjøleskapet.

    Indrefilet av okse:

    1. Salte og pepre kjøttet på begge sider.

    2. Stek på panne til du har fått en fin skorpe. Brun på alle sider.

    Til slutt:

    Skjær kjøttet i skiver og topp med sylta sjalottløk, sprøstekt sjalottløk, vårløk og ponzu-saus.

Se video av oppskriften her

Forrige
Forrige

Dumplings med scampi- og krabbefyll

Neste
Neste

Hissig pasta med gochujang-saus