Biff tataki med ponzusaus av yuzu
Når du flere ganger i løpet av en arbeidsuke hører «Tar tak i det i morgen» eller «Det må vi ta tak i», er det jo fort gjort å få lyst på tataki når fredagen kjem.
John tok i et tak, og laga tataki på denne måten.
Forrett til fire personer. Hovedrett til to personer.
-
500 g indrefilet av okse
VårløkPonzusaus med yuzu
2 ss sake
4 ts mirin
2 ss risvineddik
4 ss lys soyasaus (eventuelt vanlig soyasaus)
2 ss yuzu (eventuelt 50/50 sitron og lime)Sprøstekt sjalottløk
4 stk sjalottløk
2 ss olivenoljeSylta sjalottløk
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann
4 stk sjalottløk -
Ponzusaus med yuzu:
Kok sake og mirin i et par minutter til alkoholen er fordampet.
La blandingen kjøle seg litt ned før du blander inn resten av ingrediensene. Ha sausen i kjøleskapet før servering.
Sprøstekt sjalottløk:
Skjær sjalottløk i tynne skiver og stek i olivenolje til de er crispy.
Legg på et tørkepapir til servering.
Sylta sjalottløk:
Finhakk sjalottløk.
Kok opp eddik, sukker og vann.
Hell sjalottløk i blandingen. La det kjøle seg litt ned før du putter det i kjøleskapet.
Indrefilet av okse:
Salte og pepre kjøttet på begge sider.
Stek på panne til du har fått en fin skorpe. Brun på alle sider.
Til slutt:
Skjær kjøttet i skiver og topp med sylta sjalottløk, sprøstekt sjalottløk, vårløk og ponzu-saus.
Se video av oppskriften her