Entrecôte med gullsmør (gochujang-smør)

Vi serverer kjøtt på sølvfat, topper det med en klatt som skinner, og kaller snadderet entrecôte med gullsmør (slash gochujang-smør).

Gochujang står høyt i kurs hos oss. Den koreanske chili-pasten er fermentert og smaker både søtt, salt og litt spicy. Gochujang kan du kjøpe for eksempel i asiatisk dagligvarebutikk, hos Gutta på Haugen eller på nett.

Pasten blir mye brukt i koreansk mat og er skikkelig god. Såpass god at vi valgte å dynke biffen med den. Og det kan jo du også gjøre hvis du skulle bli fysen på et godt stykke kjøtt.

Nok til to personer.

  • 2 stk entrecôte

    Gullsmør
    2 ss gochujang
    2 ss honning
    1 ss risvineddik
    2 fedd hvitløk, finhakket
    100 g usaltet smør (romtemperert)

    1. Bland alle ingrediensene til gullsmøret sammen. Ha smørblandingen i kjøleskapet før servering.

    2. Stek entrecôte i olje på den ene siden til kjøttet har fått en god skorpe. Vend biffen og ha gochujang-smør i panna. Bruk en spiseskje til å helle smøret over biffen. Stek til medium rare.

    3. Skjær entrecôte i strimler og topp med ekstra gochujang-smør.

    4. Spis biffen som den er eller sammen med ditt favoritt-tilbehør.

Se video av oppskriften her

Forrige
Forrige

Hissig pasta med gochujang-saus

Neste
Neste

Karamellisert rosenkålsalat med tahinidressing til kalkun