Entrecôte med gullsmør (gochujang-smør)
Vi serverer kjøtt på sølvfat, topper det med en klatt som skinner, og kaller snadderet entrecôte med gullsmør (slash gochujang-smør).
Gochujang står høyt i kurs hos oss. Den koreanske chili-pasten er fermentert og smaker både søtt, salt og litt spicy. Gochujang kan du kjøpe for eksempel i asiatisk dagligvarebutikk, hos Gutta på Haugen eller på nett.
Pasten blir mye brukt i koreansk mat og er skikkelig god. Såpass god at vi valgte å dynke biffen med den. Og det kan jo du også gjøre hvis du skulle bli fysen på et godt stykke kjøtt.
Nok til to personer.
-
2 stk entrecôte
Gullsmør
2 ss gochujang
2 ss honning
1 ss risvineddik
2 fedd hvitløk, finhakket
100 g usaltet smør (romtemperert) -
Bland alle ingrediensene til gullsmøret sammen. Ha smørblandingen i kjøleskapet før servering.
Stek entrecôte i olje på den ene siden til kjøttet har fått en god skorpe. Vend biffen og ha gochujang-smør i panna. Bruk en spiseskje til å helle smøret over biffen. Stek til medium rare.
Skjær entrecôte i strimler og topp med ekstra gochujang-smør.
Spis biffen som den er eller sammen med ditt favoritt-tilbehør.
Se video av oppskriften her