Dumplings med scampi- og krabbefyll

Dumplings med hjemmelaget dumplingdeig. Denne gangen fylte vi dumplingsene med et fyll av scampi og krabbe. Denne kombinasjonen ga et skikkelig saftig resultat. Men du kan selvfølgelig bytte ut scampi og krabbe med svinekjøttdeig, kylling, oksekjøttdeig eller det du vil.

Oppskriften gir cirka 40 dumplings.

  • Dumplingdeig
    370 g hvetemel

    2,2 dl kokende vann

    1 ts salt

    Dumplingfyll
    300 g rå scampi
    300 g krabbekjøtt
    1 bunt kinesisk gressløk eller vanlig gressløk, finhakket
    2 fedd hvitløk, revet
    2 ts ingefær, revet
    2 ts sesamolje
    1,5 ss maizena
    3 ss soyasaus

    Saus
    6 ss soyasaus

    4 ss kinesisk svart eddik eller riseddik
    
2 ts chilicrisp

    1 stilk vårløk

  • Dumplingdeig:

    1. Bland mel og salt sammen i en bolle. Hell deretter kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.

    2. Kna deigen i rundt 10 minutter til den er glatt og fin. La den hvile 1 time i romtemperatur.

    3. Del deigen i fire like deler. Rull så hver av de fire delene til lange pølser og del pølsen i ti deler.

    4. Press alle delene flate til små pucker, og kjevle til dumplingwrappers. 40 stk totalt. Legg et vått tørkle over for å unngå at de tørker ut.

    Dumplingfyll:

    1. Ha krabbe, scampi, gressløk, hvitløk og ingefær i bollen. Bland godt sammen før du tilsetter sesamolje, soyasaus og maizena.

    2. Bland sammen og fyllet er klart.

    Saus:

    1. Finhakk vårløk og bland med resten.

    Bretting og steking/damping:

    1. Fyll hver dumplingwrapper med en raus teskje. Legg fyllet i midten.

    2. Brett dumplingen mot midten. Ekstra digg om dumplingen har en åpning øverst, slik at sausen kommer seg inn. Litt som en vulkan.

    3. Legg de ferdigbrettede dumpingene på et brett med et vått kjøkkenhåndkle over. På denne måten unngår du tørre dumplings.

    4. Damp dumplingene i en bambus-steamer. Eller stek dem på høy varme i en panne til bunnen blir gylden. Fyll deretter stekepannen med litt vann, og ha på lokk slik at det damper.

    5. Dumplingsene er ferdig når bunnen er gylden og toppen har begynt å bli blank. Dette tar cirka 5-6 minutter.

Se video av oppskriften her

Forrige
Forrige

Crispy kylling piccata

Neste
Neste

Biff tataki med ponzusaus av yuzu