Biffdumplings

Når me ikkje veit kva me har lyst på, har me som oftast lyst på dumplings. Denne gangen fekk me lyst til å teste med oksekjøtt. Det blir ikkje siste gang. Enklare enn du kanskje skulle tru - og skikkelig godt.

Oppskriften gir 40 dumplings.

  • Dumplingdeig
    370 g hvetemel
    2,2 dl kokende vann

    1 ts salt

    Dumplingfyll
    800 g kvernet høyrygg (eventuelt kjøttdeig av høy kvalitet)
    1 bunt kinesisk gressløk eller vanlig gressløk, finhakket
    3 ss østerssaus
    3 ss soyasaus
    2 ss mørk soyasaus
    2 ts five spice
    2 ts sukker
    1 ts pepper
    2 ts ingefær, revet
    2 ts sesamolje
    1,5 ss maizena

    Saus
    6 ss soyasaus

    4 ss riseddik

    Topping (valgfritt)
    Vårløk, finhakket
    Syltet rødløk

  • Dumplingdeig:

    1. Bland mel og salt sammen i en bolle. Hell deretter kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.

    2. Kna deigen i rundt 10 minutter til den er glatt og fin. La den hvile 1 time i romtemperatur.

    3. Del deigen i fire like deler. Rull så hver av de fire delene til lange pølser og del pølsen i ti deler.
      Press alle delene flate til små pucker, og kjevle til dumplingwrappers. 40 stk totalt. Legg et vått tørkle over for å unngå at de tørker ut.

    Dumplingfyll:

    1. Bland sammen alle ingrediensene.

    Saus:

    1. Bland sammen ingrediensene.

    Bretting:

    1. Fyll hver dumplingwrapper med en raus teskje fyll. Legg fyllet i midten.

    2. Brett dumplingen slik vi gjør i videoen under. Ekstra digg om dumplingen har en liten vulkanåpning øverst, slik at sausen kommer seg inn.

    3. Legg de ferdigbrettede dumplingene på et brett med et vått kjøkkenhåndkle over. På denne måten unngår du tørre dumplings.

    4. Stek dem på medium varme i en panne til bunnen blir gyllen. Fyll deretter stekepannen med ca. 0,3 dl vann, og ha på lokk slik at det damper.

    5. Når vannet er fordampet snur du dumplingsene og steker den andre siden til gyllent.

    Topp med saus og gjerne finhakket vårløk og syltet rødløk.

Se video av oppskriften

Forrige
Forrige

Dampa skrei på kantonesisk vis

Neste
Neste

Mango sticky rice