Dampa skrei på kantonesisk vis

Alltid flakete og saftig fisk. Kantonesisk steamed fish med tilbehør som får fram dei gode smakene i fisken.

Oppskriften til to personer.

  • Søt soyasaus
    3 ss sukker
    0,5 dl mørk soyasaus
    0,5 dl vann

    Fisk
    2 stk skreifileter
    5 stk vårløk (den ene halvdelen på langs kuttet i strimler og den andre halvdelen grovhakket)
    1 stk stor knoll ingefær (halvparten kuttet i strimler og halvparten i skiver)
    3 ss nøytral olje
    1 ss shaoxing-vin (kan sløyfes)

  • Søt soyasaus:

    1. Kok vann og sukker i noen minutter til du får en sukkerlake. Bland inn mørk soyasaus og sausen er klar.

    Fisk:

    1. Ha skiver av ingefær og grovhakket vårløk i bunnen av en skål. Hell shaoxing-vin (kan sløyfes) over fisken og dryss salt over, før du legger fisken over ingefæren og vårløken. Legg skålen i en damper og damp i ca 7-10 min til fisken er flakete.

    2. Ta skålen ut av damperen og øs 3 ss av fiskekraften i den søte soyasausen.

    3. Varm opp 3 ss med smaksnøytralolje til ca 80 grader.

    4. Legg fiskefileten på et serveringsfat, hell den søte soyasausen i fatet og topp fisken med strimler av ingefær og vårløk. Hell den varme oljen over. Dette gjør at aromaene slippes ut.

    Spis med ris eller annet tilbehør du liker.

Se video av oppskriften

Forrige
Forrige

Meze med libanesisk lam

Neste
Neste

Biffdumplings