Meze med libanesisk lam

Dette setter me på bordet når me får lyst på mykje forskjellig. Me åt kjøttet og dippene med yoghurtbrød, men ville heller ha laga våre faste go to-pannekaker. Slenger derfor på oppskrift på desse her.

Oppskriften til minst fire personer.

  • Lam
    1 stk lammebog delt i to
    4 ss libanesisk 7-krydder
    5 ss olivenolje
    2 ts salt

    Tahinidressing
    3 ss tahini
    3 ss granateplesirup
    1/2 stk sitron (juice)
    2 ss honning
    Smak til med salt

    Salat
    1 stor bunt persille
    1 stor bunt mynte
    1 stk hjertesalat
    Olivenolje
    En klype salt

    Baba ganoush
    4 stk aubergine
    4 ss tahini
    2 fedd hvitløk
    Salt
    Pepper
    Olivenolje
    1 stk sitron, juice
    Topping: granateplesirup og granateplekjerner

    Fetakrem med paprika
    2 stk søtpaprika
    100 gram feta
    2 ss gresk yoghurt
    1 ss olivenolje
    1 hvitløksfedd
    Smak til med pepper
    Topping: fetaost og pekannøtter

    Asiatiske pannekaker
    200 g hvetemel
    1 ts salt
    1,6 dl kokende vann

  • Lam:

    1. Ha lammet (i to deler) i en ildfast form eller et dypt stekebrett. Bland krydderet med olivenolje og salt, og dekk lammet godt med blandingen.

    2. Ha litt vann i formen og dekk til med aluminiumsfolie. Stek på 180 grader i tre gode timer (eller til lammet er mørt). Ta ut formen to-tre ganger i løpet av steketiden, og hell sjy over lammet med en skje, før du setter formen inn igjen.

    3. Når kjøttet er klart, og glir lett fra hverandre og beinet, tar du av folien og lar lammet steke i cirka 30 minutter, slik at det får en fin skorpe.

    Tahinidressing:

    1. Bland alt i en bolle. Har du ikke granateplesirup? Juster sødme/syre med sitron og honning.

    Salat:

    1. Kutt og og bland inn olivenolje.

    Baba ganoush:

    1. Del auberginene i to og dryss over olivenolje, salt og pepper.

    2. Bak auberginene med kjøttsida ned på 250 grader i 50 min.

    3. La auberginene hvile i 10 minutter

    4. Ta ut auberginekjøttet med en skje, og ha det i en bolle.

    5. Tilsett tahini, hvitløk og en skvis sitron, og kjør med miksmaster. Du kan også bare bruke en gaffel - avhengig av hvilken konsistens du ønsker.

    6. Smak til med salt og pepper, og topp gjerne med granateplesirup og granateplekjerner.

    Fetakrem med paprika:

    1. Del paprikaene i to. Legg på et stekebrett og dryss over olivenolje. Stek i ovnen på 250 grader i 15 min (gjerne sammen med auberginene).

    2. Når paprikaene har kjølt seg litt ned, river du av skinnet.

    3. Kjør paprikaene og de andre ingrediensene med en stavmikser.

    4. Topp med fetaost og pekannøtter.

    Asiatiske pannekaker:

    1. Bland mel og salt i en bolle. Hell kokende vann i bollen og rør rundt med spisepinner til deigen er kald nok til å ta på.

    2. Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile 1 time i romtemp.

    3. Rull deigen til en lang pølse og del i 12 like deler. Press alle delene flate til små pucker. Olje toppene.

    4. Legg puckene mot hverandre, de oljete sidene mot hverandre.

    5. Kjevle puckene til 6 tynne pannekaker.

    6. Stek på medium til høy varme i olje. 30 sekunder på hver side. Del pannekaken i to. Fortsett til du har 12 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering.

Se video av oppskriften

Forrige
Forrige

Entrecote med japansk umamisaus

Neste
Neste

Dampa skrei på kantonesisk vis