Braisert and i kinesiske pannekaker
And som lager seg sjøl, og som er umulig å feile med (bank i bordet). Me har begått and igjen, men bytta ut bryst med lår. Dette er andelår braisert i ein umamirik saus, servert i kinesiske pannekaker med agurksalat. Ein ny vri på vår Peking-and. Åh du hendelse så godt.
Oppskrift til to-tre personer.
-
And og saus:
4 stk andelår
1 dl mirin (eller shaoxing-vin)
5 dl vann
4 ss lys soyasaus (eller vanlig soyasaus)
4 ss mørk soyasaus (kan byttes med 2 ekstra ss soyasaus og 1 ss sukker)
1 ss hvit miso
4 ss brunt sukker
2 ss riseddik
Krydderpose:
4 stk stjerneanis
5 stk kardemommekapsler (eventuelt 1 ts kardemommekjerner)
6 stk nellikspiker
1 ts sort pepperkorn
1 ts spisskummenfrø
1 stk kanelstang
En knoll fersk ingefær, i skiverPannekaker
200 g hvetemel
1 ts salt
1,6 dl kokende vannAgurksalat
1 stk agurk i tynne strimler
1 bunt vårløk, den hvite delen
0,5 dl riseddik
1 ss soyasaus
2 ss lønnesirup
1 ss sesamfrø -
And og saus:
Pakk krydderne i en krydderpose, te-pose eller osteklede, og knyt igjen. Her kan du bruke krydderne du har tilgjengelig. Alternativt kan du bruke 2-3 ss five spice-krydder (pulver) om du ikke har hele krydder tilgjengelig.
Legg andestykkene med skinnsiden ned i en kald gryte på lav varme. La fettet smelte sakte og stek til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 10–15 min. Snu stykkene og stek i 10 min til. Ta ut anden, og sett den til side. Behold ca. 2 ss av andefettet i gryten, og fjern resten.
Tilsett mirin i gryten og skrap opp de brune bitene. Rør inn vann, soyasauser, miso, sukker, riseddik, ingefær og krydderposen. Rør om.
Legg andestykkene tilbake i kraften. De skal være delvis dekket, ca. 2/3 opp på stykkene. Sett opp varmen og la det få et oppkok. Reduser så varmen til lav, dekk med lokk og la det putre i ca. 2 timer. Fjern fett fra overflaten og øs litt av sausen over anden underveis.
Ta ut anden. Fjern krydderposen, kanelstangen og ingefæren fra gryten. Ha på høy varme og kok kraften uten lokk i 5–10 min til den tykner.
Vi spiser anden med asiatiske pannekaker, agurksalat og sausen.
Agurksalat:
Bland alle ingrediensene.
Pannekaker:
Bland mel og salt i en bolle. Hell kokende vann i bollen og rør rundt med spisepinner til deigen er kald nok til å ta på.
Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile 1 time i romtemp.
Rull deigen til en lang pølse og del i 12 like deler. Press alle delene flate til små pucker. Olje toppene.
Legg puckene mot hverandre, de oljete sidene mot hverandre.
Kjevle puckene til 6 tynne pannekaker.
Stek på medium til høy varme i olje. 30 sekunder på hver side. Del pannekaken i to. Fortsett til du har 12 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering.
Se video av oppskriften under