Tyrkiske egg med tørka ramsløk og chilismør
Dette er ein lunsj- eller frokostrett som er mykje enklare å lage enn den gir inntrykk av. Heldigvis, for denne er ein av mange favoritter på ein treig morgen rundt bordet.
Chilismøret lager me av smør og pul biber (Aleppo-pepper) - et mildt chilipulver. Ifølge internettet kan du bruke paprikapulver (helst røykt) som ein erstatning, men dette vil ikkje gi samme smak.
Oppskrift til to morgenhungrige.
-
4 egg
Ein klunk klar eddik
4 ss usalta smør
2,5 ts pul biber (Aleppo-pepper)
4 dl yoghurt (gresk eller tyrkisk)
1 ts ramsløk (kan sløyfes - eventuelt hvitløk)
Zest av en halv sitron
Mynte
Eventuelt: salt og pepper
Et godt brød til å dyppe med -
Start med å fylle en kjele med vann til eggene, og skru opp varmen til høy.
Bland yoghurt med ramsløk og sitronzest i en skål (revet sitronskall).
Lag chilismør. Varm smør i en panne til det begynner å boble og lage lyd. Ha i pul biber, rør godt sammen og trekk av varmen.
Posjer egg, for eksempel slik: Kok opp godt med vann og ha i 1 ss eddik. Lag en liten virvel i vannet, knekk eggene og ha dem i vannet. La eggene putre (ikke fosskoke) i cirka tre minutter - til eggehviten er fast og eggeplommen er rennende.
Ha yoghurten i to skåler eller høye tallerkner. Legg så eggene forsiktig over. Topp med chilismøret og mynte.
Toast gjerne brødet
Se video av oppskriften under