Tyrkiske egg med tørka ramsløk og chilismør

Dette er ein lunsj- eller frokostrett som er mykje enklare å lage enn den gir inntrykk av. Heldigvis, for denne er ein av mange favoritter på ein treig morgen rundt bordet.

Chilismøret lager me av smør og pul biber (Aleppo-pepper) - et mildt chilipulver. Ifølge internettet kan du bruke paprikapulver (helst røykt) som ein erstatning, men dette vil ikkje gi samme smak.

Oppskrift til to morgenhungrige.

  • 4 egg
    Ein klunk klar eddik
    4 ss usalta smør
    2,5 ts pul biber (Aleppo-pepper)
    4 dl yoghurt (gresk eller tyrkisk)
    1 ts ramsløk (kan sløyfes - eventuelt hvitløk)
    Zest av en halv sitron
    Mynte
    Eventuelt: salt og pepper
    Et godt brød til å dyppe med

    1. Start med å fylle en kjele med vann til eggene, og skru opp varmen til høy.

    2. Bland yoghurt med ramsløk og sitronzest i en skål (revet sitronskall).

    3. Lag chilismør. Varm smør i en panne til det begynner å boble og lage lyd. Ha i pul biber, rør godt sammen og trekk av varmen.

    4. Posjer egg, for eksempel slik: Kok opp godt med vann og ha i 1 ss eddik. Lag en liten virvel i vannet, knekk eggene og ha dem i vannet. La eggene putre (ikke fosskoke) i cirka tre minutter - til eggehviten er fast og eggeplommen er rennende.

    5. Ha yoghurten i to skåler eller høye tallerkner. Legg så eggene forsiktig over. Topp med chilismøret og mynte.

    6. Toast gjerne brødet

Se video av oppskriften under

Forrige
Forrige

Braisert and i kinesiske pannekaker

Neste
Neste

Kylling-phở