Butter chicken
Hans sitt første skikkelig gode møte med butter chicken, var i kollektivet i Schweigaards gate en gang i tida. Der laga gjengen butter chicken på samme måte som i oppskriften under, etter å ha henta internettinspirasjon frå fjern og nær. Siden den gang har dette vært den faste fasiten på enn ekstra god søndag. Denne er altså så god!
Nok til to som spiser mye (les: oss), eller til tre som spiser som folk flest.
Thank you India. Takk, internett. Og god middag.
Nok til cirka tre personer.
-
Marinade og kylling
600 gram kylling, lårfilet
1 ts salt
2 fedd hvitløk, revet
En knoll ingefær, finhakket
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
0,7 dl naturell yoghurt
1 ss sitronsaftSaus
1 god ss usaltet smør
3 fedd hvitløk, finhakket
En knoll ingefær, finhakket
1 ts gurkemeie
2 stk nellikspiker
1 ts knust kardemommefrø (eller malt kardemomme)
1 ts malt koriander
3 ts garam masala
1 boks tomatpure (1,5 dl)
2 ss sitronsaft
90 gram usaltet smør
2 dl kremfløte
2-3 ss sukker (smak til) -
Marinade og kylling:
Bland kyllingen godt med salt, hvitløk, ingefær og krydderne i en bolle.
Ha i yoghurt, sitronsaft og rapsolje. Bland godt og sett kaldt frem til du skal ha kyllingen i sausen. Gjerne kvelden før, om du har tid.
Saus:
Stek kyllingen på begge sider til gjennomstekt, la den hvile litt og skjær i biter.
Smelt smør i en kjele eller panne med høye vegger. Stek hvitløk og ingefær på medium varme i et par minutter.
Ha i krydderne og stek et par minutter.
Ha i tomatpure og stek et par minutter.
Bland inn sitronsaft og smør – litt og litt.
Ha i kremfløte. Nå bør varmen ikke være for høy – da kan sausen skille seg.
Smak til med sukker før du har i kyllingbiter. Sausen er klar når kyllingen er varm.
Servering:
Vi spiser butter chicken med en enkel raita, basmatiris (med kardemomme, spisskummen, løk, hvitløk og smør), mango chutney og våre go to-pannekaker – denne gangen med hvitløksolje. Bruk gjerne naan istedenfor pannekaker, hvis du heller vil det.