Honey walnut shrimp

Som utvekslingsstudent i San Diego for over ti(!) år siden, spiste Hans sin kvote (og vel så det) av honey walnut shrimp på Panda Express. Han ble fysen på den tidligere utskeielsen, og sendte et oppdrag i retning John.

Da tok John frem scampi, nudler og litt annet digg, og det kan jo du og gjøre hvis du skulle få lyst på scampi som (nesten) smaker snop.

Nok til to personer.

  • Karamelliserte valnøtter
    100 g valnøtter
    0,5 dl honning

    Honningsaus
    0,5 dl majones
    2 ss kondensert melk
    2 ss honning
    Saft av en halv sitron

    Scampi og scampi-røre
    Ca 20 scampi
    4 stk eggehviter
    60 g maizena
    2 stilker vårløk
    Salt og pepper

    Nudler
    1 pakke eggnudler
    2 ss lys soyasaus
    1,5 ss mørk soyasaus
    2 ss østerssaus
    1 ts sesamolje
    1 ss sambal oelek
    2 ss ketchup
    1 bunt bok choy

  • Karamelliserte valnøtter:

    1. Rist valnøtter i en stekepanne på medium varme i 3-5 min. Sett nøttene til side.

    2. Varm opp honning i stekepannen i cirka 1 min. Skru ned varmen og tilsett valnøttene. Rør om til nøttene blir godt dekket.

    3. Fordel nøttene på et bakepapir så de ikke klistrer seg sammen.

    Honningsaus:

    1. Bland alle ingrediensene i en bolle og sett til side.

    Scampi og scampi-røre:

    1. Rens scampien og krydre med salt og pepper. Visp fire eggehviter til de skummer, og tilsett maizena. Rør om til du får en fin røre. Tilsett scampi i røren.

    2. Ha rapsolje i en jerngryte på medium varme. For å sjekke om oljen er klar, putt en tresleiv i oljen. Hvis det bobler så er den klar.

    3. Stek scampien i 3-4 min på hver side. Stek i to omganger. Scampien er klar når den har fått en gylden farge.

    4. Bland alle ingrediensene sammen og topp med litt vårløk.

    Nudler:

    1. Bland lys soya, mørk soya, østerssaus, sesamolje, ketchup og sambal i en bolle.

    2. Hell kokende vann over nudlene i en bolle, de er ferdig når de er litt under al dente, dette tar et par minutter. Hell av vannet og skyll i kaldt vann.

    3. Stek nudlene på høy varme i en dyp stekepanne med litt olje. Tilsett sausen og bland godt.

    4. Kok, stek eller damp bok choy.

    God middag!

Se video av oppskriften her

Forrige
Forrige

Ribbe med hoisin og asiatiske pannekaker

Neste
Neste

Misopasta med entrecote