Åpen lasagne med burrata, karamellisert fennikel og salsiccia
Søtt, salt og skikkelig digg - og ferdig på under halvtimen.
Nok til cirka to personer.
-
Karamellisert fennikel
1 stor fennikel
70 g smør
30 g sukker
1 ss honningÅpen lasagne
4 ferske lasagneplater
2 pakker burrata
250 g salsicciapølse
2 ss godt smør
Parmesan til topping -
Karamellisert fennikel:
Fjern skuddene på enden av fenniklene. Ta gjerne vare på dem til topping. Kutt fenniklene i to og fjern kjernen. Skjær fenniklene i skiver på langs.
Smelt 70 g smør i en stekepanne på medium-høy varme. Ha i sukker. Når sukkeret er oppløst har du i honning. Legg i fenniklene og stek dem til de blir karamellisert og får en fin, gylden farge. Husk å vende underveis. Mens fenniklene karamelliseres, lager du resten.
Åpen lasagne:
Kok pastaplatene som anvist på pakken. Gni platene i olivenolje frem til servering, så de holder seg gode.
Skvis ut innholdet av salsicciapølsene og stek på panne til gjennomstekt.
Brun 2 ss smør på middels varme. Visp slik at smøret brunes jevnt. Smøret er ferdig når det er gyldent og brunt.
Bygg lasagnen som du vil. Vi bygde slik: lasagneplate - salsiccia - fennikel - burrata - og repeter. Mellom hvert lag med lasagneplater, har vi brunet smør.