Carbonara med dobbelost
Me tok turen til Felloni & Piersante og plukka med oss god pasta, god guanciale, god pecorino og god parmesan, før me skulle til å betale. Den hyggelige dama bak skranken såg vår plan, og høyna med at desse ingrediensene og fortjener gode egg. Me gjorde som me fekk beskjed om, og plukka med oss gode egg.
Og det gjorde me lurt i. Me har nok aldri laga ein bedre carbonara enn dette. Det er ikkje sikkert det var på grunn av eggene, men ein ting er sikkert når du skal lage god italiensk mat med få råvarer: Både du og carbonaraen har godt av at du alltid setter «god» før alle ingrediensene.
Til to personer.
-
100 g god guanciale (eventuelt veldig god bacon)
1 helt godt egg
1 god eggeplomme
75 g god pecorino, revet
75 g god parmesan, revet
1 dl helt vanlig pastavann
Salt og pepper -
Visp sammen egg, eggeplomme, ostene og rikelig med pepper.
Skjær guanciale i små terninger.
Sett på en kjele med saltet vann til pastaen. Når vannet koker har du i pastaen. Kok pastaen til al dente.
Stek guanciale på middels varme. Når fettet smelter ifra, og resten er crispy, skrur du ned varmen til lav.
Ha pastaen oppi panna sammen med guancialen. Rør forsiktig. Tilsett osteblandingen og pastavann, og rør godt.
Se video av oppskriften her