Crispy kylling piccata

En ekstra sprø variant av den italienske klassikeren. Med ekstra tjukk sitronsaus for å matche en god og crispy kylling. Som en tartarsaus til fish and chips, sånn cirka.

Vi lagde en potetmos med parmesan og smørstekt hjertesalat til.

Til to-tre personer.

  • Saltlake til kylling
    5 dl vann
    2 ss salt
    2 ts sukker

    Crispy kylling
    2 stk store kyllingbryst
    100 g panko
    1 ts pepper
    1 ts salt
    1 ts hvitløkspulver
    50 g hvetemel
    2 stk egg
    1 dl olje

    Piccata-saus
    4 ss smør
    1,5 dl tørr hvitvin
    1 sjalottløk (finhakket)
    1 fedd hvitløk (finhakket)
    1 ss sitronsaft
    2 ss kapers
    2 stilker kruspersille

    Smørstekt hjertesalat
    1 pakke hjertesalat
    1 ss smør
    1 fedd hvitløk

    Potetmos med parmesan
    Mandelpotet
    Smør
    Melk
    Parmesan
    Salt og pepper

  • Kylling:

    1. Skjær kyllingbrystene på langs. Bank kjøttet og legg kyllingen i saltlake i ca. 40 min. Mens kyllingen er i laken kan du gjøre klar sausen og potetmosen.

    2. Fortsettelse kylling: Ha hvetemel i en skål, lettpisket egg i en annen og panko, pepper, salt og hvitløkpulver i den siste. Vend kyllingen først i mel, så i egg og til slutt panko-blandingen.

    3. Ha ca 1 dl olje i en dyp panne på medium til høy varme. Du kan sjekke om oljen er varm nok med en tresleiv. Hvis det bobler på sleiven, så er oljen klar. Stek kyllingen på begge sider i ca. 4 minutter. Ha på en rist til servering.

    Piccata-saus:

    1. Stek sjalottløk og hvitløk i litt olje til gylden. Tilsett hvitvin og rør om til alkoholen er fordampet.

    2. Tilsett sitronsaft og smør - litt om gangen. Når du har fått en fin saus tilsetter du kapers og persille. Ha sausen på lav varme til servering. Det beste er om den får tid på seg til å bli god og tjukk.

    Smørstekt hjertesalat:

    1. Smelt smør i en panne, tilsett hvitløk og stek til gylden på medium varme.

    2. Skjær hjertesalat på langs og ha i pannen. Stek på hver side i ca. 2-3 minutter.

    Potetmos med parmesan:

    Vi skrelte og kokte 900 g mandelpoteter til møre. Stappet dem sammen med smør. Hadde i helmelk, salt og pepper. Og til slutt en god knoll finrevet parmesan.

Se video av oppskriften her

Forrige
Forrige

Pekingand (crispy duck) med pannekaker og hoisin

Neste
Neste

Dumplings med scampi- og krabbefyll