Crispy kylling piccata
En ekstra sprø variant av den italienske klassikeren. Med ekstra tjukk sitronsaus for å matche en god og crispy kylling. Som en tartarsaus til fish and chips, sånn cirka.
Vi lagde en potetmos med parmesan og smørstekt hjertesalat til.
Til to-tre personer.
-
Saltlake til kylling
5 dl vann
2 ss salt
2 ts sukker
Crispy kylling
2 stk store kyllingbryst
100 g panko
1 ts pepper
1 ts salt
1 ts hvitløkspulver
50 g hvetemel
2 stk egg
1 dl oljePiccata-saus
4 ss smør
1,5 dl tørr hvitvin
1 sjalottløk (finhakket)
1 fedd hvitløk (finhakket)
1 ss sitronsaft
2 ss kapers
2 stilker kruspersilleSmørstekt hjertesalat
1 pakke hjertesalat
1 ss smør
1 fedd hvitløkPotetmos med parmesan
Mandelpotet
Smør
Melk
Parmesan
Salt og pepper -
Kylling:
Skjær kyllingbrystene på langs. Bank kjøttet og legg kyllingen i saltlake i ca. 40 min. Mens kyllingen er i laken kan du gjøre klar sausen og potetmosen.
Fortsettelse kylling: Ha hvetemel i en skål, lettpisket egg i en annen og panko, pepper, salt og hvitløkpulver i den siste. Vend kyllingen først i mel, så i egg og til slutt panko-blandingen.
Ha ca 1 dl olje i en dyp panne på medium til høy varme. Du kan sjekke om oljen er varm nok med en tresleiv. Hvis det bobler på sleiven, så er oljen klar. Stek kyllingen på begge sider i ca. 4 minutter. Ha på en rist til servering.
Piccata-saus:
Stek sjalottløk og hvitløk i litt olje til gylden. Tilsett hvitvin og rør om til alkoholen er fordampet.
Tilsett sitronsaft og smør - litt om gangen. Når du har fått en fin saus tilsetter du kapers og persille. Ha sausen på lav varme til servering. Det beste er om den får tid på seg til å bli god og tjukk.
Smørstekt hjertesalat:
Smelt smør i en panne, tilsett hvitløk og stek til gylden på medium varme.
Skjær hjertesalat på langs og ha i pannen. Stek på hver side i ca. 2-3 minutter.
Potetmos med parmesan:
Vi skrelte og kokte 900 g mandelpoteter til møre. Stappet dem sammen med smør. Hadde i helmelk, salt og pepper. Og til slutt en god knoll finrevet parmesan.
Se video av oppskriften her