Char siu: Svin med favoritt-glaze
Svin med et karamellisert ytre og saftig indre. «Char siu» på kantonesisk, skikkelig godt på alle språk. Vi lager kjøttet på samme vis som det blir servert i Hong Kong.
Her har du char siu med stekte nudler («char siu mein») og en digg agurksalat - begge disse kunne vi ha maula hele kvelden.
Nok til tre-fire personer.
-
Char siu-svin
1 kg svinenakke
3 ss brunt sukker
1 dl honning
1 dl hoisin
4 ss lys soyasaus
2 ss soyasaus (Kikkoman)
2 ss shaoxing-vin (kan sløyfes)
6 fedd hvitløk, revet
4 ts five spiceNudler
1 pakke eggnudler
2 ss lys soyasaus
1,5 ss mørk soyasaus
2 ss østerssaus
1 ts sesamoljeAgurksalat
1 stk agurk
0,5 dl riseddik
1 ss soya
2 ss lønnesirup
En klype salt -
Char siu-svin:
Bland alle ingrediensene i en bolle til sukkeret er oppløst. Hell halve marinaden i en zip-lock-pose sammen med svinet, og mariner kvelden før. Putt resten av marinaden i kjøleskapet.
Når svinet er marinert ferdig, forvarmer du ovnen til 160 grader. Sett svinet på en rist med med et stekebrett under. Kjøttstykkene skal i første omgang være i ovnen i 30 minutter.
Mens svinet er i ovnen lager vi en glaze av marinaden du satt i kjøleskapet. Hell marinaden i en kjele og kok på høy varme til blandingen blir litt sirup-aktig. Glazen er klar.
Etter 30 minutter i ovnen tar du ut svinet og smører på glazen med pensel. Snu svinet og smør på et lag til, og sett i ovnen i 30 minutter til.
Ta svinet ut av ovnen og gjenta glaze-prosedyren. Sett i ovnen i nye 20 minutter. Viktig å passe på at svinet ikke brenner seg. Hvis dette skjer kan man dekke det til med aluminiumfolie.
Ta svinet ut og gjenta prosedyren for siste gang og stek i 10 nye minutter.
Nudler:
Bland lys soyasaus, mørk soyasaus og østerssaus.
Hell kokende vann over nudlene i en bolle, de er ferdig når de er litt under al dente, dette tar et par minutter. Hell av vannet og skyll i kaldt vann.
Stek nudlene på høy varme i en dyp stekepanne med litt olje. Tilsett sausen og bland godt.
Agurksalat:
Skjær agurken i tynne skiver og tilsett en klype salt.
Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Spis med en gang eller la den godgjøre seg i kjøleskapet.