Char siu: Svin med favoritt-glaze

Svin med et karamellisert ytre og saftig indre. «Char siu» på kantonesisk, skikkelig godt på alle språk. Vi lager kjøttet på samme vis som det blir servert i Hong Kong.

Her har du char siu med stekte nudler («char siu mein») og en digg agurksalat - begge disse kunne vi ha maula hele kvelden.

Nok til tre-fire personer.

  • Char siu-svin
    1 kg svinenakke
    3 ss brunt sukker
    1 dl honning
    1 dl hoisin
    4 ss lys soyasaus
    2 ss soyasaus (Kikkoman)
    2 ss shaoxing-vin (kan sløyfes)
    6 fedd hvitløk, revet
    4 ts five spice

    Nudler
    1 pakke eggnudler
    2 ss lys soyasaus
    1,5 ss mørk soyasaus
    2 ss østerssaus
    1 ts sesamolje

    Agurksalat
    1 stk agurk
    0,5 dl riseddik
    1 ss soya
    2 ss lønnesirup
    En klype salt

  • Char siu-svin:

    1. Bland alle ingrediensene i en bolle til sukkeret er oppløst. Hell halve marinaden i en zip-lock-pose sammen med svinet, og mariner kvelden før. Putt resten av marinaden i kjøleskapet.

    2. Når svinet er marinert ferdig, forvarmer du ovnen til 160 grader. Sett svinet på en rist med med et stekebrett under. Kjøttstykkene skal i første omgang være i ovnen i 30 minutter.

    3. Mens svinet er i ovnen lager vi en glaze av marinaden du satt i kjøleskapet. Hell marinaden i en kjele og kok på høy varme til blandingen blir litt sirup-aktig. Glazen er klar.

    4. Etter 30 minutter i ovnen tar du ut svinet og smører på glazen med pensel. Snu svinet og smør på et lag til, og sett i ovnen i 30 minutter til.

    5. Ta svinet ut av ovnen og gjenta glaze-prosedyren. Sett i ovnen i nye 20 minutter. Viktig å passe på at svinet ikke brenner seg. Hvis dette skjer kan man dekke det til med aluminiumfolie.

    6. Ta svinet ut og gjenta prosedyren for siste gang og stek i 10 nye minutter.

    Nudler:

    1. Bland lys soyasaus, mørk soyasaus og østerssaus.

    2. Hell kokende vann over nudlene i en bolle, de er ferdig når de er litt under al dente, dette tar et par minutter. Hell av vannet og skyll i kaldt vann.

    3. Stek nudlene på høy varme i en dyp stekepanne med litt olje. Tilsett sausen og bland godt.

    Agurksalat:

    1. Skjær agurken i tynne skiver og tilsett en klype salt.

    2. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Spis med en gang eller la den godgjøre seg i kjøleskapet.

Forrige
Forrige

Misotorsk med sobanudler

Neste
Neste

Pekingand (crispy duck) med pannekaker og hoisin