Pekingand (crispy duck) med pannekaker og hoisin

Saftig and med ‘crispy skin’ - et av mine (John) beste barndomsminner på matfronten. Jeg liker retten best med andebryst. I tillegg er det enkelt å lage crispy og myke pannekaker med denne metoden. Og så blir hoisinsausen så mye bedre når du lager den selv.


Nok til to-tre personer.

  • Andebryst
    2 stk andebryst
    2 ts fivespice

    Hoisinsaus
    3 ss lys soya
    3 ss honning
    2 ss peanøttsmør
    1 ts hvit miso-paste
    3 ts risvineddik
    2 ts sesamolje
    1 fedd hvitløk
    Litt pepper

    Pannekaker
    200 g hvetemel
    1,6 dl kokende vann
    1 ts salt

    Sylta purreløk
    1 dl eddik
    2 dl sukker
    3 dl vann

    Til servering
    1 agurk (tynne strimler)

  • Hoisinsaus:

    1. Bland alle ingredienser godt sammen i en bolle. Sett i kjøleskapet.

    Sylta purreløk:

    1. Kok blandingen å ha over purreløk i strimler. La det kjøle seg litt ned før du putter det i kjøleskapet.

    Asiatiske pannekaker:

    1. Bland mel og salt sammen i en bolle. Hell deretter kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.

    2. Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile 1 time i romtemperatur.

    3. Rull deigen til en lang pølse og del i 12 like deler.

    4. Press alle delene flate til små pucker. Olje toppene.

    5. Legg de små puckene mot hverandre, de oljete siden mot hverandre.

    6. Kjevle puckene til 6 tynne pannekaker.

    7. Stek på medium til høy varme. 30 sekunder på hver side. Del deretter pannekaken i to. Fortsett til du har 12 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering. Kan varmes opp i en bambusdamper.

    And:

    1. Ta anden ut 40 min før steketid. Krydre kjøttsiden med fivespice og rut andeskinnet.

    2. Stek anden med skinnsiden ned på medium varme i en kald panne. Trykk anden ned slik at hele andeskinnet blir stekt jevnt. Stek i 8-10 min til skinnet er gyldent. Snu anden og stek i noen minutter.

    3. Avslutt i ovnen på 200 grader i rundt 6-7 min.

    4. La anden hvile i 10 min før du skjærer i tynne skiver.

    Nyt pannekakene med hoisin, and, agurk og purreløk.

Forrige
Forrige

Char siu: Svin med favoritt-glaze

Neste
Neste

Crispy kylling piccata