Pekingand (crispy duck) med pannekaker og hoisin
Saftig and med ‘crispy skin’ - et av mine (John) beste barndomsminner på matfronten. Jeg liker retten best med andebryst. I tillegg er det enkelt å lage crispy og myke pannekaker med denne metoden. Og så blir hoisinsausen så mye bedre når du lager den selv.
Nok til to-tre personer.
-
Andebryst
2 stk andebryst
2 ts fivespiceHoisinsaus
3 ss lys soya
3 ss honning
2 ss peanøttsmør
1 ts hvit miso-paste
3 ts risvineddik
2 ts sesamolje
1 fedd hvitløk
Litt pepperPannekaker
200 g hvetemel
1,6 dl kokende vann
1 ts saltSylta purreløk
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vannTil servering
1 agurk (tynne strimler) -
Hoisinsaus:
Bland alle ingredienser godt sammen i en bolle. Sett i kjøleskapet.
Sylta purreløk:
Kok blandingen å ha over purreløk i strimler. La det kjøle seg litt ned før du putter det i kjøleskapet.
Asiatiske pannekaker:
Bland mel og salt sammen i en bolle. Hell deretter kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.
Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile 1 time i romtemperatur.
Rull deigen til en lang pølse og del i 12 like deler.
Press alle delene flate til små pucker. Olje toppene.
Legg de små puckene mot hverandre, de oljete siden mot hverandre.
Kjevle puckene til 6 tynne pannekaker.
Stek på medium til høy varme. 30 sekunder på hver side. Del deretter pannekaken i to. Fortsett til du har 12 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering. Kan varmes opp i en bambusdamper.
And:
Ta anden ut 40 min før steketid. Krydre kjøttsiden med fivespice og rut andeskinnet.
Stek anden med skinnsiden ned på medium varme i en kald panne. Trykk anden ned slik at hele andeskinnet blir stekt jevnt. Stek i 8-10 min til skinnet er gyldent. Snu anden og stek i noen minutter.
Avslutt i ovnen på 200 grader i rundt 6-7 min.
La anden hvile i 10 min før du skjærer i tynne skiver.
Nyt pannekakene med hoisin, and, agurk og purreløk.