Misotorsk med sobanudler
Torsk med en digg misomarinade og sobanudler med agurk og koriander.
Nok til to-tre personer.
-
Torsk
500 g torsk
1 dl sake
1 dl mirin
1 dl hvit miso-paste
6 ss sukkerNuddelsalat
300 g sobanudler
1 stk agurk, strimler
1 bunt koriander, grovhakketDressing til nuddelsalat
4 ss hvit miso
4 ss riseddik
2 ss lønnesirup
2 ts soyasaus
0,5 ts revet hvitløk
0,5 ts revet ingefær -
Torsk:
Torsken bør marineres to dager før eller kvelden før.
Kok opp sake og mirin på høy varme i en kjele til alkoholen fordamper. Dette tar et par minutter. Sett kjelen på lav varme og tilsett miso og sukker. Rør om og marinaden er klar. La den kjøle seg ned i romtemperatur.
Skjær torsken i fire like store fileter. Vask filetene med litt sake, og tørk dem med kjøkkenpapir. Putt torsken og marinaden i en zip-lockpose og la den marinere én til to dager før. Denne oppskriften gir ekstra mye marinade, så spar gjerne litt av den hvis du ønsker miso-saus over fisken. Det pleier vi å gjøre.
Når torsken er klar fordeler du den på et stekebrett.
Stek torsken i ovnen på høy varme i ca 10-12 min.
Nudler og dressing:
Misodressing: I en bolle rører du sammen alle ingrediensene. Kjøl ned i kjøleskapet.
Kok opp sobanudlene i en stor gryte med vann. Nudlene skal være al dente. Dette tar ca fire minutter. Skyll nudlene i kaldt vann. Bland alle ingrediensene i en bolle og nuddelsalaten er klar.