Misotorsk med sobanudler

Torsk med en digg misomarinade og sobanudler med agurk og koriander.

Nok til to-tre personer.

  • Torsk
    500 g torsk
    1 dl sake
    1 dl mirin
    1 dl hvit miso-paste
    6 ss sukker

    Nuddelsalat
    300 g sobanudler
    1 stk agurk, strimler
    1 bunt koriander, grovhakket

    Dressing til nuddelsalat
    4 ss hvit miso
    4 ss riseddik
    2 ss lønnesirup
    2 ts soyasaus
    0,5 ts revet hvitløk
    0,5 ts revet ingefær

  • Torsk:

    1. Torsken bør marineres to dager før eller kvelden før.

    2. Kok opp sake og mirin på høy varme i en kjele til alkoholen fordamper. Dette tar et par minutter. Sett kjelen på lav varme og tilsett miso og sukker. Rør om og marinaden er klar. La den kjøle seg ned i romtemperatur.

    3. Skjær torsken i fire like store fileter. Vask filetene med litt sake, og tørk dem med kjøkkenpapir. Putt torsken og marinaden i en zip-lockpose og la den marinere én til to dager før. Denne oppskriften gir ekstra mye marinade, så spar gjerne litt av den hvis du ønsker miso-saus over fisken. Det pleier vi å gjøre.

    4. Når torsken er klar fordeler du den på et stekebrett.

    5. Stek torsken i ovnen på høy varme i ca 10-12 min.

    Nudler og dressing:

    1. Misodressing: I en bolle rører du sammen alle ingrediensene. Kjøl ned i kjøleskapet.

    2. Kok opp sobanudlene i en stor gryte med vann. Nudlene skal være al dente. Dette tar ca fire minutter. Skyll nudlene i kaldt vann. Bland alle ingrediensene i en bolle og nuddelsalaten er klar.

Forrige
Forrige

Carbonara med dobbelost

Neste
Neste

Char siu: Svin med favoritt-glaze