Crying tiger med crack sauce

Crying tiger med crack sauce, eller gråtende katt med stoffsaus, om du vil. Eller entrecote med (sjukt) god thaidipp, om det er mer deg.

Historiene om navnets opprinnelse er mange - alt i fra at det var en tiger som begynte å gråte da den spiste retten ved et uhell, til at kjøttet ser ut som en gråtende tiger på grillen.

Uansett. Lag den og spis den. For dette er se i taket-godt.


Nok til to-tre personer.

  • Marinade og entrecote
    700 g entrecôte
    2 ss soyasaus
    2 ss fiskesaus
    2 ss østerssaus
    2 ss rapsolje
    3 ss palmesukker/brunt sukker
    3 ts salt
    Salatblader til å wrappe med
    Hakket koriander
    Hakket mynte

    Thai dipp/crack sauce
    5 ss fiskesaus
    3 ss limejuice
    3 ss tamarind-paste
    2 ss palmesukker/brunt sukker
    3 ss hakket koriander
    3 ss hakket mynte
    1 stilk sitrongress
    2 ss hakket vårløk
    2 ts rispulver (lages av hel ris)
    1 ts thai chilipulver
    1 stk hakket sjalottløk

  • Lag marinande til entrecote:

    1. Knus palmesukker. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til sukkeret er oppløst.

    2. Mariner entrecôte noen timer før, eller kvelden før.

    Lag crack sauce:

    1. Start med å lage rispulver, det beste er å bruke sticky rice, men jasminris funker helt fint. Stek 3 ts riskorn på middels varme til risen får en gylden farge. Bruk deretter en morter og knus til du får et fint pulver. Funker helt fint å blende også. Sett til side.

    2. Knus palmesukker i en morter til det er jevnt. Tilsett limejuice, fiskesaus og tamarind-paste. Rør om til sukkeret er oppløst.

    3. Finhakk koriander, mynteblader, vårløk og sjalottløk. Riv en stilk med sitrongress og tilsett alt i blandingen.

    4. Tilsett så thai chilipulver, juster mengden litt etter hvor sterk eller mild du vil ha dippen. Topp med rispulver, rør om og dippen er klar.

    Stek kjøttet:

    1. Ta det marinerte kjøttet ut og la det nå romtemperatur. Rett før servering steker du kjøttet i olje til medium rare.

    2. La kjøttet hvile i 5-10 min før du skjærer i tynne strimler.

    Servering:
    Dypp entrecoten i crack saucen og spis den som den er, eller lag en salatwrap.

  • Har du ikke tilgang til palmesukker? Bruk brunt sukker.

Forrige
Forrige

Vietnamesiske risnudler med sitrongress-marinert svin

Neste
Neste

Lasagne med pancetta og tre oster