Vietnamesiske risnudler med sitrongress-marinert svin

En frisk og god nuddelsalat med sitrongressmarinert nakkekoteletter, friske urter og en 10/10-dressing. Vi liker denne spesielt godt med vårruller laget av rispapir. Vi lagde ganske mange vårruller når vi først var i gang, så her kan du justere oppskriften etter hvor mange vårruller du eventuelt ønsker å ha med i salaten, eller om du ønsker noen til overs.

Husk å marinere kjøttet og å sylte gulrot og reddik dagen før.


Nok til fire personer.

  • Sitrongressmarinerte nakkekoteletter
    800 g nakkekoteletter (4 stk)
    3 stilker sitrongress
    6 fedd hvitløk, finhakket
    6 ss limejuice
    4 ss fiskesaus
    2 ss soyasaus
    4 ss brunt sukker
    3 ss rapsolje

    Syltet gulrot og reddik
    3 store gulrøtter
    1 pakke reddik
    1 dl riseddik
    1,5 dl vann
    1 dl sukker

    Dressing
    5 ss fiskesaus
    4 ss riseddik
    4 ss lime
    5 fedd hvitløk
    2 hele thai chili
    4 ss sukker
    5 ss vann

    Vårruller
    200 g svinekjøttdeig
    50 g glassnudler
    2 stk gulrøtter, revet
    1 stor sjalottløk, finhakket
    2 fedd hvitløk, finhakket
    1 ts revet ingefær
    1 stk eggehvite
    1 ss fiskesaus
    1 ss rapsolje
    1 ts salt
    1 ts pepper
    20 stk rispapir

    Til servering
    400 g risnudler (følg anvisning på pakken)
    1 agurk, hakket
    1 hjerteslat, hakket
    1 pakke bønnespirer
    1 bunt koriander
    1 bunt mynte
    1 bunt holy basil (eventuelt andre asiatiske urter)

  • Nakkekoteletter:

    1. Start med å banke stilkene med sitrongress med baksiden av kniven, dette er for å slippe ut aromaene. Grovhakk og putt i en bolle.

    2. Miks resten ingrediensene sammen i en bolle til alt sukkeret har blitt løst opp.

    3. Putt kotelettene i en stor ziplock-pose og hell marinaden oppi. Marineres over natten eller noen timer før.

    4. Rett før servering slenger du nakkekotelletene på grillen eller steker dem på middels til høy varme. Skjær i strimler.

    Syltet gulrot og reddik:

    1. Bruk et grovt rivjern og riv gulrøttene og reddikene, putt i en bolle med litt salt. La vente i 20 min før du klemmer ut vannet.

    2. Kok riseddik, sukker og vann i en kjele. Blandingen er klar når sukkeret er løst opp.

    3. Hell blandingen i bollen med gulrot og reddik, og la det kjøle seg ned før du putter det i kjøleskapet. Blandingen er klar etter et par timer.

    Dressing:

    1. I en morter knuser du hvitløk og chilli.

    2. Bland deretter resten av ingrediensene i morteren til sukkeret er oppløst. Hvis dressingen er for sterk, kan man eventuelt blande den ut med litt mer vann. Har man ikke morter kan man helt fint finhakke hvitløk og chili.

    Vårruller:

    1. Start med å bløtlegge glassnudlene i varmt vann. De er klare når de er myke, men har litt tyggemotstand. Hakk nudlene i passe små biter.

    2. I en bolle blander du alle ingrediensene til vårrullene sammen. Bland til du har fått en jevn farse.

    3. Nå kan vi starte med brettingen. Bløtlegg rispapir i litt vann, før du legger det på en tallerken. Putt litt farse i midten og brett som en tortilla.

    4. Sett vårrullene i kjøleskapet i én times tid, dette er for å tørke ut rispapiret. De vil ellers løse seg opp ved steking.

    5. Putt rikelig med olje i en dyp panne, og stek vårrullene til de får en gylden farge.

    Servering:

    1. Anrett alle komponentene i en bolle, hell over dressingen og nyt livet

Forrige
Forrige

Fleskepannekaker

Neste
Neste

Crying tiger med crack sauce