Lasagne med pancetta og tre oster
Dette er en av de rettene vi er mest stolte av - og en av rettene vi har høsta mest lovord om. Både du og kjøttsausen fortjener at råvarene får godgjøre seg i et par timer i gryta.
Prøv deg på vår beste lasagne med pancetta, ricotta, mozzarella og parmesan.
Gir åtte rause porsjoner.
-
Kjøttsaus
200 g pancetta
2 stk løk
10 fedd hvitløk (6 fedd finhakket, 4 fedd revet)
3/4 tomatpuré-tube
1200 g karbonadedeig
3 bokser hakkede tomater
Salt
Pepper
3 ss sukkerOstesaus
120 g godt smør
4 ss hvetemel
5 dl melk
100 g parmesan (velg god kvalitet for best saus)
Salt og pepperLasagne
2 bokser ricotta
2 stk fersk mozzarella
1 pose revet mozzarella
150 g revet parmesan
8 stk lasagneplater -
Lag kjøttsausen
Skjær pancetta i små terninger. Stek pancetta på middels varme i en gryte. Når fettet smelter ifra og resten er sprøtt, tar du ut pancettaen av gryta og setter den til side.
Hakk løk og finhakk seks hvitløksfedd, og ha i pancetta-fettet.
Når løken er mør tilsetter du tomatpuré
Stek karbonadedeigen i en annen panne med salt og pepper og tilsett deretter i sausen.
Rør om og ha i tre bokser hakkede tomater + tre bokser med vann i gryta. Tilsett en god klype med salt, pepper og sukker. La sausen godgjøre seg i minst fire timer på lav varme. Rør litt rundt et par ganger underveis, og spe på med mer vann om nødvendig.
Riv resten av hvitløken og tilsett i sausen helt til slutt.
Lag ostesausen
Smelt smør i en kjele. Tilsett hvetemel og rør god. Ha i melk og la det småkoke i 5-6 minutter, til sausen tykner litt.
Tilsett parmesan og la den smelte i sausen. Smak til med salt og pepper.
Bygg lasagnen
Fordel lagene i én stor eller to mindre former. Vi la lagene slik: kjøttsaus - ostesaus - fersk mozzarella - pastaplater - kjøttsaus - ostesaus - ricotta - pastaplater - kjøttsaus - topp med revet mozzarella, fersk mozzarella og ricotta.
Sett ovnen på 200 grader og stek lasagnen i cirka 35-40 minutter. Husk å la lasagnen hvile i en liten halvtime for at den skal sette seg.
-
Vi lager alltid en salat fra våre gode venn Line Bruu (aka Mye smak) til lasagnen vår. Oppskrift på ruccolasalat med smak av nystekt hvitløksbrød finner du her.