Lasagne med pancetta og tre oster

Dette er en av de rettene vi er mest stolte av - og en av rettene vi har høsta mest lovord om. Både du og kjøttsausen fortjener at råvarene får godgjøre seg i et par timer i gryta.

Prøv deg på vår beste lasagne med pancetta, ricotta, mozzarella og parmesan.

Gir åtte rause porsjoner.

  • Kjøttsaus
    200 g pancetta
    2 stk løk
    10 fedd hvitløk (6 fedd finhakket, 4 fedd revet)
    3/4 tomatpuré-tube
    1200 g karbonadedeig
    3 bokser hakkede tomater
    Salt
    Pepper
    3 ss sukker

    Ostesaus
    120 g godt smør
    4 ss hvetemel
    5 dl melk
    100 g parmesan (velg god kvalitet for best saus)
    Salt og pepper

    Lasagne
    2 bokser ricotta
    2 stk fersk mozzarella
    1 pose revet mozzarella
    150 g revet parmesan
    8 stk lasagneplater

  • Lag kjøttsausen

    1. Skjær pancetta i små terninger. Stek pancetta på middels varme i en gryte. Når fettet smelter ifra og resten er sprøtt, tar du ut pancettaen av gryta og setter den til side.

    2. Hakk løk og finhakk seks hvitløksfedd, og ha i pancetta-fettet.

    3. Når løken er mør tilsetter du tomatpuré

    4. Stek karbonadedeigen i en annen panne med salt og pepper og tilsett deretter i sausen.

    5. Rør om og ha i tre bokser hakkede tomater + tre bokser med vann i gryta. Tilsett en god klype med salt, pepper og sukker. La sausen godgjøre seg i minst fire timer på lav varme. Rør litt rundt et par ganger underveis, og spe på med mer vann om nødvendig.

    6. Riv resten av hvitløken og tilsett i sausen helt til slutt.

    Lag ostesausen

    1. Smelt smør i en kjele. Tilsett hvetemel og rør god. Ha i melk og la det småkoke i 5-6 minutter, til sausen tykner litt.

    2. Tilsett parmesan og la den smelte i sausen. Smak til med salt og pepper.

    Bygg lasagnen

    1. Fordel lagene i én stor eller to mindre former. Vi la lagene slik: kjøttsaus - ostesaus - fersk mozzarella - pastaplater - kjøttsaus - ostesaus - ricotta - pastaplater - kjøttsaus - topp med revet mozzarella, fersk mozzarella og ricotta.

    2. Sett ovnen på 200 grader og stek lasagnen i cirka 35-40 minutter. Husk å la lasagnen hvile i en liten halvtime for at den skal sette seg.

  • Vi lager alltid en salat fra våre gode venn Line Bruu (aka Mye smak) til lasagnen vår. Oppskrift på ruccolasalat med smak av nystekt hvitløksbrød finner du her.

Forrige
Forrige

Crying tiger med crack sauce

Neste
Neste

Komler