Dumplings med svin- og krabbefyll

Myk, saftig og masse smak - laget med hjemmelagde dumplingwrappers som smaker så mye bedre enn de du kjøper i butikken. Fyll dumplingene med akkurat det du vil - eller følg oppskriften vår under.

Oppskriften gir 40 dumplings.

  • Dumplingdeig
    370 g hvetemel
    2,2 dl kokende vann
    1 ts salt
    2 ss olje

    Dumplingfyll
    400 g svinekjøttdeig
    300 g krabbekjøtt
    1 bunt kinaløk, finhakket
    2 fedd hvitløk, finhakket
    2 ts ingefær, revet
    2 ts sesamolje
    2 ts shaoxing-vin (kan sløyfes)
    1,5 ss maizena
    3 ss soyasaus

    Dipp
    6 ss soyasaus
    4 ss kinesisk svart eddik
    2 ts chilicrisp
    1 stilk vårløk
    2 ts sesamfrø

  • Dumplingdeig:

    1. Bland mel og salt sammen i en bolle. Hell deretter kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.

    2. Kna deigen i rundt 10-13 minutter til den er glatt og fin. Dekk deigen med olje, og la den hvile 1 time i romtemperatur.

    3. Rull deigen til en lang pølse og del i fire like deler. Rull så hver av de fire delene til lange pølser og del pølsen i ti deler.

    4. Press alle delene flate til små pucker, og kjevle til dumplingwrappers. 40 stk totalt.

    Dumplingfyll:

    1. Ha krabbe, svinekjøttdeig, kinaløk, hvitløk og ingefær i bollen. Bland godt sammen før du tilsetter sesamolje, shaoxing-vin, soyasaus og maizena.

    2. Bland sammen og fyllet er klart.

    Dipp:

    1. Finhakk vårløk og bland med resten.

    Bretting:

    1. Fyll hver dumplingwrapper med en raus teskje fyll. Legg fyllet i midten.

    2. Brett dumplingen mot midten. Ekstra digg om dumplingen har en åpning øverst, slik at sausen kommer seg inn. Litt som en vulkan.

    3. Legg de ferdigbrettede dumplingene på et brett med et vått kjøkkenhåndkle over. På denne måten unngår du tørre dumplings.

    4. Damp dumplingene i en bambus-steamer. Har du ikke en sånn en? Stek dumplingene på høy varme i stekeolje til bunnen blir gylden. Fyll deretter stekepannen med litt vann, og ha på lokk slik at det damper.

    5. Dumplingene er ferdig når bunnen er gylden, og toppen har begynt å bli blank. Dette tar cirka 5-6 minutter.

Forrige
Forrige

Thai fried rice - og en secret sauce

Neste
Neste

Åpen lasagne med pistasjpesto og burrata