Åpen lasagne med pistasjpesto og burrata

Når livet gir deg pistasjnøtter —> kjøp basilikum, hvitløk, parmesan og olivenolje, og lag pistasjpesto. Og shmækk det inn lagvis med lasagneplater, burrata og prosciutto (eller ei anna skinke). Oppskrift på en veldig fin comfort-kveld for to får du her.

Nok til to personer.

  • Pistasjpesto
    2 potter basilikum
    3 fedd hvitløk
    En klype salt
    1 pose pinjekjerner (spar eventuelt noen til topping)
    40 g revet parmesan (smak til)
    1,5 dl olivenolje (prøv deg frem til ønsket konsistens)
    Ca 90 g pistasjnøtter uten skall (spar eventuelt noen til topping)

    Lasagne
    4 stk ferske lasagneplater
    2 stk burrata

  • Pistasjpesto:

    1. I en morter, start med å knuse hvitløk med litt salt.

    2. Tilsett pistasjnøtter. Mos og bland godt.

    3. Mos inn pinjekjerner.

    4. Legg litt og litt basilikum i morteren og mos. Fortsett til du har brukt opp to små planter. Ha i litt olivenolje hvis det blir vanskelig å mose og blande.

    5. Riv parmesan, vi liker pestoen med ganske mye parmesan. Smak deg fram.

    6. Tilsett olivenolje til ønsket konsistens.

    Lasagne:

    1. Kok fire ferske lasagneplater til al dente, og gni dem med olivenolje slik at de holder seg gode frem du skal bygge lasagnen.

    2. Legg litt pesto på en tallerken. Ha en lasagneplate over. Fyll den ene siden av platen med pesto, burrata og skinke. Brett. Repeter samme prosess med en ny lasagneplate. Dander og legg etasjene som du vil. Topp med parmesan, basilikum og eventuelle pistasjnøtter og pinjekjerner du har til overs.

  • Etter at du har kokt lasagneplatene, kan du gni dem med olivenolje slik at de holder seg gode frem du skal bygge lasagnen.

Forrige
Forrige

Dumplings med svin- og krabbefyll

Neste
Neste

Kalde subanudler med to digge sauser