Thai fried rice - og en secret sauce
Vi liker fried rice best på den thailandske måten. Da bytter vi ut soyasausen med fiskesaus. Kyllingen marineres også på thailandsk vis. I tillegg har vi miksa minner fra Bangkok i en skål for ekstra mye smak.
Husk at risen må være kald (bruk gjerne rester) før du har i den i panna. Nykokt ris vil gi grøtete fried rice, og det vil du ikke ha.
Sett av 30 min og slå deg løs.
Nok til to-tre personer.
-
Marinert kyllinglårfilet
Ca 400 g kylling lårfilet (vi brukte 240 g x 2 fra Lerstang gård)
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
2 ss østerssaus
3 ss palmesukker/brunt sukker
3 ts saltFried rice
500 g ris (kald eller gårsdagens)
3 stk fedd hakket hvitløk
2 stk hakket sjalottløk
2 stilker vårløk
3 egg
2,5 ss fiskesaus
2 ss østersaus
1 ss mørk soyasaus
1 ts sukkerThai-saus
1 rød thai chilli
2 fedd hvitløk
7 stilker koriander
4 ss thai fiskesaus
4 ss sukker
6 ss lime -
Kyllingmarinade:
Knus palmesukker (eller bruk brunt sukker). Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til sukkeret er oppløst.
Skjær kyllingen i strimler og mariner mens du fortsetter på resten av retten.
Fried rice:
Ha olje i en stor panne på høy varme. Når det starter å ryke tilsetter du hvitløk og sjalottløk. La løken få litt farge før du tilsetter kyllingen. Stek til kyllingen er gjennomstekt.
Dytt alt i panna til den ene siden, og knus tre egg i den andre halvdelen. La eggene steke i ca. 30 sekunder før du forsiktig starter å lage eggerøre. Rør så ingrediensene sammen.
Du kan nå putte risen i pannen sammen med fiskesaus, østerssaus, mørk soya og sukker. Stek til alt er godt blandet.
Avslutt med hakket vårløk.
Server fried ricen som den er, eller sammen med sausen under for litt ekstra smak.
Thai-saus:
Ha chili, koriander og hvitløksfedd i en morter. Knus til du får en gjevn paste.
Tilsett så resten av ingrediensene og rør sammen til sukkeret er oppløst.
Ha ønsket mengde saus over den stekte risen.