Entrecote med japansk umamisaus
Entrecôte med ei umamibombe av ein saus. Du trenger ikkje kokkelere og redusere herfrå til evigheten for å få ein saus som smaker plenty. Du kan heller gjere som i oppskrifta under.
Oppskrift til to personer.
-
Entrecôte og saus
2 stk entrecôte
3 ss smør
1 stk løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
0,5 dl mirin
0,4 dl lys soyasaus
1 ss hvit miso
2 ss riseddik
1 bunt kruspersille
Olje
Salt og pepperFries
3 stk bakepoteter (eller andre kokefaste poteter)
Frityrolje
Salt -
Entrecôte og saus:
Start med å ha 2 ss smør i en panne på medium varme. La smøret smelte før du har oppi løk og hvitløk. La det karamellisere - det tar ca 8 min.
Skru opp varmen et hakk og ha mirin, lys soya og miso i sausen. La sausen få tykne før du har i riseddik. Rør i ca 1 min og ha sausen til en bolle.
Stek entrecôte i olje på den ene siden til kjøttet har fått en god stekeskorpe. Vend biffen og stek til den har fått stekeskorpe også på denne siden. Skru ned varmen og ha 2 ss smør i panna. Bruk en spiseskje til å øse smøret over biffen. Stek til medium rare.
Fjern kjøttet fra panna og ha i løkblandingen, slik at sausen får smaken fra kjøttet.
Skjær entrecoten i skiver, hell sausen over og topp med hakket persille.
Fries:
Kutt opp potene i strimler, og legg dem i en stor kjele. Fyll på med kaldt vann og la potene hvile i 10 minutter for å få bort stivelse.
Hell av det kalde vannet og hell i nytt vann. La potene småkoke til de er mør.
Hell ut alt vannet, legg potene på et stort stekebrett og la dem kvitte seg med damp. Sørg for at potetene ikke er fuktig før du går videre.
Fyll en kjele med frityrolje. Når oljen er varm nok, friterer du potetene i flere omganger i cirka 5 minutter, slik at det ikke blir for mange fries i kjelen samtidig. Når du er ferdig med å fritere alle potetene én gang, setter du stekebrettet med potetene kaldt frem til rett før servering (minst 15 minutter).
Rett før servering friterer du potetene igjen i omganger til de er gyldne og helt sprø. Friesene kan godt være lysere i fargen enn våre - vi friterte dem litt for lenge denne gangen. Legg i en bolle og salt potetene.
Se video av oppskriften