Gyoza

Saftig, digg og «fra boller til burritos»-enkelt. Det krever kun litt tålamod fra deg og fingrene dine, men det er det verdt!

Oppskrift til 40 gyozas.

  • Gyoza
    600 g svinekjøttdeig
    1/2 stk spisskål
    1 bunt kinaløk, finhakket
    2 fedd hvitløk, finhakket
    2 ts ingefær, revet
    2 ts sesamolje
    1 ts sake (kan sløyfes)
    1,5 ss maizena
    3 ss soyasaus
    1 pakke gyoza-ark

    Dipp
    6 ss soyasaus
    3 ss riseddik
    2 ts sesamolje
    2 fedd hvitløk
    2 ts revet ingefær
    2 ts chilicrisp
    1 stilk vårløk
    2 ts sesamfrø

  • Sånn lager du dippen:

    1. Knus og bland ingrediensene i morter (eventuelt finhakk og bland hvis du ikke har morter).

    Sånn lager du gyoza:

    1. Finhakk spisskålen, putt i en bolle med litt salt. Vent i 20 min før du klemmer ut vannet.

    2. Tilsett kinaløk, hvitløk, ingefær og svinekjøttdeigen i bollen. Bland godt sammen før du tilsetter sesamolje, soyasaus og maizena. Bland sammen og fyllet er klart.

    3. Da er det klart for bretting. Fyll hvert gyoza-ark med en raus teskje fyll. Legg fyllet i midten, bruk fingeren til å pensle med vann rundt papiret.

    4. Brett arket som et tacoskjell. Klem gyozaen i midten på toppen, før du bretter to ganger fra både venstre og høyre side.

    5. Legg de ferdigbrettede gyozaene på et brett dekket av maizena, med et vått kjøkkenhåndkle over. På denne måten unngår du tørre gyozaer.

    6. Stek gyozaene på høy varme i stekeolje til bunnen blir gylden. Fyll deretter stekepannen med litt vann, og ha på lokk slik at det damper.

    7. Gyozaen er ferdig når bunnen er gylden, og toppen har begynt å bli gjennomsiktig. Dette tar cirka 5-6 minutter.

      Dipp, spis og nyt.

Forrige
Forrige

Kylling satay

Neste
Neste

Kyllingvinger med vietnamesiske smaker