Kylling satay

Fyr opp grillen! Eller finn fram stekepanna. En rask, enkel og digg variant av klassikeren kylling med peanøttsaus. Vi liker å tilsette litt fiskesaus og red curry-paste i sausen for litt ekstra fylde. Spis gjerne med ris eller quinoa og enn digg asian slaw.

Nok til cirka 15-16 spyd.

  • Til marinaden og peanøttsausen trenger du én boks kokosmelk (400 ml).

    Marinade og kylling
    600 g kyllingfilet (bryst eller lår)
    2 ts red curry paste
    1 ss karri, malt
    1 ts sukker
    1 ts salt
    1 dl kokosmelk
    16 stk bambusspyd/små grillspyd

    Peanøttsaus
    3 dl kokosmelk
    180 g peanøttsmør
    1,5 ss red curry-paste
    50 g sukker
    2 ts soyasaus
    2 ss riseddik
    1 ts salt
    1 ss thai fiskesaus
    1/2 stk lime, saften

    Til servering
    Quinoa eller ris
    Limeskiver
    Koriander
    Hakkede peanøtter
    Asian slaw eller noe annet grønt

  • Marinade og kylling:

    1. Skjær kyllingen i biter på cirka 2 cm og ha bitene i en bolle.

    2. Bland kyllingen med det tørre og curry-pasten før du tilsetter 1 dl kokosmelk og blander godt. La kyllingen marinere i kjøleskapet mens du lager peanøttsausen.

    Over til peanøttsausen:

    1. Tilsett alle ingrediensene unntatt fiskesaus og lime i en kjele, rør godt og varm på medium varme. La sausen få et oppkok, og la småkoke i to-tre minutter. Rør innimellom. Smak til med fiskesaus og lime til slutt. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Dekk kjelen med lokk slik at sausen holder varmen mens du steker kyllingspydene.

    2. Tre fem-seks kyllingbiter på hvert spyd. Stek kyllingspydene på begge sider i stekeolje til kyllingen er gylden og gjennomstekt.

    3. Da er maten klar! Topp kyllingspydene med peanøttsaus, hakkede peanøtter, koriander og eventuelt en skvis lime, og server med quinoa eller ris. Vi lagde også en digg asian slaw til.

Forrige
Forrige

Våruller av rispapir i salatwraps

Neste
Neste

Gyoza