Kyllingvinger med vietnamesiske smaker

Eg (Hans) har aldri vore den største kyllingvinge-entusiasten. For mykje griseri - for lite å nyte. Men det var før John diska opp med desse marinert i vietnamesiske smaker. Sorry America, dette var så mykje bedre.

Forrett til fire personer.

  • Kylling og marinade
    1 kg kyllingvinger
    1/2 løk, finhakket
    4 fedd hvitløk, finhakket
    0,5 dl fiskesaus
    3 ss sukker
    2 ss soyasaus
    2 stk lime (juicen)
    2 stilker sitrongress

    Topping
    Koriander
    Vårløk

    Dipp
    1 chili
    2 fedd hvitløk
    4 ss fiskesaus
    5 ss risvineddik
    3 ss sukker

    1. Slå sitrongress flatt før du finhakker

    2. Bland sammen marinaden og mariner kyllingvingene kvelden før (eller noen timer før) steking/grilling

    3. Grill kyllingvingene. Dersom du bruker stekeovn: 200 grader i 20 minutter. Deretter 5 minutter under grillelement

    4. Topp gjerne med koriander og vårløk

    5. Ha alle dippingrediensene i en morter, og knus.

Forrige
Forrige

Gyoza

Neste
Neste

Lapper