Kyllingvinger med vietnamesiske smaker
Eg (Hans) har aldri vore den største kyllingvinge-entusiasten. For mykje griseri - for lite å nyte. Men det var før John diska opp med desse marinert i vietnamesiske smaker. Sorry America, dette var så mykje bedre.
Forrett til fire personer.
-
Kylling og marinade
1 kg kyllingvinger
1/2 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
0,5 dl fiskesaus
3 ss sukker
2 ss soyasaus
2 stk lime (juicen)
2 stilker sitrongressTopping
Koriander
VårløkDipp
1 chili
2 fedd hvitløk
4 ss fiskesaus
5 ss risvineddik
3 ss sukker -
Slå sitrongress flatt før du finhakker
Bland sammen marinaden og mariner kyllingvingene kvelden før (eller noen timer før) steking/grilling
Grill kyllingvingene. Dersom du bruker stekeovn: 200 grader i 20 minutter. Deretter 5 minutter under grillelement
Topp gjerne med koriander og vårløk
Ha alle dippingrediensene i en morter, og knus.