Hainanese chicken rice med tre digge sauser

Dette er en måte å spise kylling på som jeg (John) har vokst opp med. I kinesisk tradisjon er det vanlig å bruke hel kylling. Uansett hvilken del av kyllingen du velger å lage denne retten med, bør du bruke fersk kylling av god kvalitet - og med bein. Her har du en litt enklere versjon av “Hainanese chicken rice”.

Oppskrift til to-tre personer.

  • Søt soyasaus
    3 ss sukker
    0,6 dl mørk soya
    0,6 dl vann

    Kinesisk chimmichurri
    4 ss vårløk
    3 ss ingefær
    1 ts salt
    1 dl smaksnøytral olje

    Syrlig chillisaus
    1 stk chilli
    2 ts ingefær, revet
    4 fedd hvitløk
    1 stk lime
    2 ss sukker

    Kylling
    4 stk kyllinglår med skinn
    5 skiver ingefær
    3 stilker vårløk
    3 ts salt
    2 ts gurkemeie

    Ris
    3 dl jasminris
    Kyllingskinn fra kyllinglårene
    4 fedd hakket hvitløk
    2 ts hakket ingefær
    Kyllingkraft

  • Søt soysaus:

    1. Kok vann og sukker i noen minutter til du får en sukkerlake. Bland inn mørk soya og sausen er klar.

    Kinesisk chimmichurri:

    1. Finhakk vårløk og ingefær og legg i en skål med salt. Varm opp oljen til rundt 80 grader og hell over i skålen. Rør rundt og dippen er klar.

    Syrlig chillisaus:

    1. Ha chilli, ingefær og hvitløk i morter og bank til du får en jevn røre. Tilsett lime og sukker, og chillisausen er klar.

    Kylling:

    1. Ha ingefær, vårløk, salt og gurkemeie i en kjele med vann. Gi det et lett oppkok

    2. Skjær av overflødig kyllingskinn fra lårene, dette skal du bruke i risen senere.

    3. Ha i kyllinglårene og la de posjere i ca 25 minutter, avhengig av størrelse på kyllingen. Sjekk med en kniv om kyllingen er ferdig. Ta lårene ut av kjelen og legg kyllingkraften til side.

    Ris:

    1. Stek kyllingskinnene i en ny kjele på medium varme. Når fettet har kommet ut av kyllingskinnene tilsetter du hvitløk og ingefær. Stek et par minutter.

    2. Tilsett ris og stek til risen har blitt gjennomsiktig. Tilsett så kyllingkraft. Følg anvisning på rispakken når det kommer til mengde væske (bruk kraften).

    3. Risen er klar når den er fluffy men med litt tyggemotstand.

    Spis kyllingen sammen med risen. Sausene er gode hver for seg, men aller best sammen. Få derfor gjerne med alle sausene i en perfect bite.

Se video av oppskriften

Forrige
Forrige

Mango sticky rice

Neste
Neste

Bakt potet med gullsmør, entrecote og maisstuing