Kalde subanudler med to digge sauser
Sobanudler er japanske nudler laget helt eller delvis av bokhvete. Høy på protein (om du bryr deg om sånt), og kan være helt glutenfri (om du bør/må/vil bry deg om sånt). Men best av alt: De smaker digg.
Vi bruker nudlene hovedsakelig på to måter: Enten som kald dipp i en forrett, eller som en rask middag sammen med kylling og digg grønt. Uansett formål koker vi nudlene i fire-fem minutter før vi skyller dem i kaldt vann.
Smårett til to personer.
-
Soyabasert saus
6 ss soyasaus
6 ss mirin
4 ss sake
3 ss kyllingkraft
1/2 vårløk
Ristet sesamfrøMisobasert saus
4 ss hvit miso
4 ss riseddik
2 ss lønnesirup
2 ts soyasaus
0,5 ts revet hvitløk
0,5 ts revet ingefær -
Nudler:
Kok ønsket mengde etter anvisning på pakken.
Skyll i kaldt vann.
Soyabasert saus:
Kok opp alle ingrediensene til sausen på høy varme. Sausen er klar når alkoholen har fordampet.
La den kjøle seg ned i kjøleskapet.
Rett før servering tilsetter du sesamfrø og finhakket vårløk.
Misobasert saus:
I en bolle rører du sammen alle ingrediensene.
Kjøl ned i kjøleskapet.
Dypp nudlene i sausen(e), og nyt.
-
Noen sobanudler inneholder mer bokhvete enn andre. Sjekk derfor ingredienslisten på baksiden av pakken.
Vi liker nudlene best når de enten er laget av hundre prosent bokhvete eller tilnærmet dette. Førstnevnte kjøper vi på Røtter i Oslo (eventuelt helsekost). Den sistnevnte finnes også i asiatiske dagligvarebutikker.