Karamellisert fennikel med piska ricotta
Karamellisert fennikel med piska ricotta. En fast gjenganger på vårt bord - og en av våre, og våre venners, favoritter. Ha ricottaen på en (toasta) surdeigsskive eller bruk den som dipp til chips.
-
1 stor fennikel
100 g smør
70 g sukker
1 ss honning
250 g ricotta
Zest av én sitron
1 fedd hvitløk
Salt og pepper -
Bland ricotta, hvitløk og zest av en sitron sammen i en bolle. Smak til med salt og pepper og hold det kaldt i kjøleskapet.
Skjær fennikelen i passe store biter, husk å fjerne den harde kjernen. Spar bladene til garnityr senere.
Smelt smør og sukker i en stekepanne, rør om i noen minutter før du tilsetter honningen.
Når blandingen bobler legger du til fennikelen, dette skal stekes på medium varme til alt er karamellisert (ca 20 min).
Spre ricotta-blandingen over på et fat, og dander fennikelen over. Topp med fennikel-bladene.