Karamellisert fennikel med piska ricotta

Karamellisert fennikel med piska ricotta. En fast gjenganger på vårt bord - og en av våre, og våre venners, favoritter. Ha ricottaen på en (toasta) surdeigsskive eller bruk den som dipp til chips.

  • 1 stor fennikel
    100 g smør
    70 g sukker
    1 ss honning
    250 g ricotta
    Zest av én sitron
    1 fedd hvitløk
    Salt og pepper

    1. Bland ricotta, hvitløk og zest av en sitron sammen i en bolle. Smak til med salt og pepper og hold det kaldt i kjøleskapet.

    2. Skjær fennikelen i passe store biter, husk å fjerne den harde kjernen. Spar bladene til garnityr senere.

    3. Smelt smør og sukker i en stekepanne, rør om i noen minutter før du tilsetter honningen.

    4. Når blandingen bobler legger du til fennikelen, dette skal stekes på medium varme til alt er karamellisert (ca 20 min).

    5. Spre ricotta-blandingen over på et fat, og dander fennikelen over. Topp med fennikel-bladene.

Forrige
Forrige

Moule frites: Blåskjell med crispy fries og ramsløk-aioli

Neste
Neste

Pasta Bolognese