Pasta Bolognese

For cirka to år siden ble John sin bolognese brukt som agn til en date. Hans bet på, og her sitter vi og ouffer over pasta med digg saus. Denne har få ingredienser og lager seg nesten selv, men bør få litt tid og kjærlighet for å bli skikkelig god.

Nok til fire personer.

  • 500 g pasta


    800 g karbonadedeig
    150 g pancetta
    1 løk
    8 fedd hvitløk
    2 bokser hakkede tomater
    1/2 tube med tomatpuré (Mutti)
    1 potte basilikum
    Parmesan til servering
    2 ss sukker
    Salt og pepper

    1. Skjær pancetta i små terninger og finhakk løken og halvparten av hvitløksfeddene.

    2. Stek pancetta på middels varme i en gryte. Når fettet smelter ifra og resten er sprøtt, legger du pancettaen til side i en skål.

    3. Tilsett løk og fire fedd hvitløk i gryten med pancettafettet. Når løken er mør tilsetter du en halv tube med tomatpuré.

    4. Brun karbonadedeigen i en annen panne med salt og pepper, og tilsett deretter i gryta med sausen. Rør om.

    5. Ha pancettaen tilbake i gryta, og rør om.

    6. Putt to bokser hakkede tomater + to bokser med vann i gryta. Tilsett en god klype med salt, pepper og sukker. La det putre i minst tre timer - helst flere. Vår pleier å få godgjøre seg i cirka seks timer.

    7. Kok pasta i lettsaltet vann. Når pastaen er klar, tar du kjøttsausen av den varme platetoppen og tilsetter basilikum og resten av hvitløken (revet). Rør om og det er klart.

    8. Topp med revet parmesan og pepper.

Forrige
Forrige

Karamellisert fennikel med piska ricotta

Neste
Neste

Pasta med burrata og hjemmelaget pesto