Kardemommeboller

Fra tid til annen drømmer vi oss bort til Københovn og kardemommebollen på bakeriet Juno. Når det først skjer, er det ingen vei tilbake. Da lager vi kardemommeboller med en deig som inneholder mye av det som er godt: smør, sukker og knust, hel kardemomme. Til slutt topper vi med sukkerlake og enda mer kardemomme.

  • Boller
    500 g hvetemel
    2 ts kardemomme (helst grovmalt/knust hel kardemomme)
    1 ts tørrgjær
    75 g sukker
    2,5 dl helmelk, romtemperert
    1 egg
    100 g smør, romtemperert

    Fyll
    150 g mykt smør
    150 g brunt sukker
    2 ts kardemomme (helst grovmalt kardemomme)
    2 ts maizena

    Topping
    Sukkerlake (50/50 sukker/vann)
    Kardemomme

  • Deig:

    1. Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin, og bland det sammen med en skje. Tilsett melk og egg, og la deigen elte et par min

    2. Tilsett smør litt etter litt mens deigen fortsatt elter. Elt til deigen ser klar ut. Vår elta i cirka 10-12 minutt. Sett deigen til heving i cirka 1,5 time

    Boller:

    1. Bland sammen fyllet. Kjevle ut deigen til et rektangel, og legg på fyllet på den ene halvdelen. Brett deigen kant-i-kant, lag strimler og snurr knuter. Etterhev i cirka 30 minutter før du pensler bollene med egg

    2. Stek bollene på 240 grader i cirka 10 minutt. Sjekk underveis.

    3. Pensle med sukkerlake etter steking. Laken lager du enkelt ved å varme sukker og vann til sukkeret er oppløst. Dryss over grovmalt kardemommefrø.

Forrige
Forrige

Thai biffsalat med spicy dressing

Neste
Neste

Misopasta med kylling