Misopasta med kylling
Pasta med smak av miso er en av våre favoritter. Forsyn deg av pasta med saus av hvit miso, smør, hvitløk, parmesan og nori. Vi spiste denne med kylling, men pastaen kan også nytes som den er.
Nok til to personer.
-
Pasta
500 g pasta
6 ss smør
3 ss hvit miso
3 fedd hvitløk
125 g god parmesan
Nori (valgfri)Kylling
500 g kyllingbryst med skinn
0,5 dl sake
0,5 dl mirin
0,5 dl hvit miso-paste
3 ss sukker -
Kylling:
Kok opp sake og mirin på høy varme i en kjele til alkoholen fordamper. Dette tar et par minutter. Sett kjelen på lav varme og tilsett miso og sukker. Rør om og marinaden er klar. La den kjøle seg ned i romtemperatur.
Putt kylling og marinaden i en zip-lockpose og la den marinere 24 timer før den skal stekes.
Start med å steke kyllingen med skinnsiden ned i en stekepanne. Når skinnet er sprøtt snur du kyllingen og steker i 2 minutter til.
Sett deretter kyllingen inn i ovnen på 200 grader i cirka 14 minutter.
Pasta:
Kok pasta i lettsaltet vann til al dente. Spar ca 3 dl pastavann til sausen.
Tilsett smør og hvitløk i en dyp panne. Stek i et par minutter før du tilsetter miso og pastavann. Rør om til alt har blandet seg.
Vend pastaen inn i misoblandingen, rør om før du tilsetter revet parmesan. Når osten har smeltet inn i sausen er retten klar.
Anrett pastaen på tallerken og topp med nori.