Thai biffsalat med spicy dressing

Denne salaten med en skikkelig god thai-dressing har blitt en favoritt hos oss, og er en fast kompanjong sommer som vinter.

Nok til to personer.

  • Dressing
    1 rød thai chili
    2 fedd hvitløk
    7 stilker koriander
    4 ss thai fiskesaus
    4 ss sukker
    6 ss lime
    2 ss olivenolje

    Salat
    350 g entrecôte
    1 pakke sukkererter
    1 agurk
    2 pakker feldsalat
    Syltet rødløk
    Koriander (resten)
    1 potte mynte
    50 g peanøtter (grovhakket)

  • Dressing:

    1. Ha chili, koriander og hvitløksfedd i en morter. Knus til du får en gjevn paste. Tilsett så resten av ingrediensene og rør sammen til sukkeret er oppløst

    Salat:

    1. Stek entrecôten til medium stekt. La hvile før du skjærer kjøttet i strimler

    2. Bland litt av sausen med feldsalaten i en bolle

    3. Bland resten av sausen med kjøtt, agurk, sukkererter, rødløk, mynte og resten av korianderen

    4. I en dyp bolle, start med litt feldsalat, så kjøttblandingen. Topp med peanøtter og litt ekstra lime

  • Du kan også lage dressingen i en kjøkkenmaskin, men smakene kommer bedre frem ved å bruke morter.

Forrige
Forrige

Laksesashimi med misosaus

Neste
Neste

Kardemommeboller