Thai biffsalat med spicy dressing
Denne salaten med en skikkelig god thai-dressing har blitt en favoritt hos oss, og er en fast kompanjong sommer som vinter.
Nok til to personer.
-
Dressing
1 rød thai chili
2 fedd hvitløk
7 stilker koriander
4 ss thai fiskesaus
4 ss sukker
6 ss lime
2 ss olivenolje
Salat
350 g entrecôte
1 pakke sukkererter
1 agurk
2 pakker feldsalat
Syltet rødløk
Koriander (resten)
1 potte mynte
50 g peanøtter (grovhakket) -
Dressing:
Ha chili, koriander og hvitløksfedd i en morter. Knus til du får en gjevn paste. Tilsett så resten av ingrediensene og rør sammen til sukkeret er oppløst
Salat:
Stek entrecôten til medium stekt. La hvile før du skjærer kjøttet i strimler
Bland litt av sausen med feldsalaten i en bolle
Bland resten av sausen med kjøtt, agurk, sukkererter, rødløk, mynte og resten av korianderen
I en dyp bolle, start med litt feldsalat, så kjøttblandingen. Topp med peanøtter og litt ekstra lime
-
Du kan også lage dressingen i en kjøkkenmaskin, men smakene kommer bedre frem ved å bruke morter.