Kylling-phở

Søndagen blir ikke helt det samme uten phở. Enten rundt bordet hos mor og far, eller at maten blir med hjem derfra i take-away-bokser. På høy tid å lage den selv for aller første gang.

Dette er ikke en rett som handler om de små detaljene eller om feinschmeckeri. Her brukes ingrediensene vi har tilgjengelig. Derfor er det sjeldent phởen smaker likt som søndagen for en uke siden. Denne kylling-phởen lagde vi som i beskrivelsen under, og det kan jo du også gjøre hvis du vil ha en god søndag.

Oppskrift til en liten gjeng.

  • Kylling og kraft
    1 stk økologisk kylling
    1 stk løk
    1 stor knoll ingefær
    1 kanelstang
    2 ts fennikelfrø
    6 stk hel kardemomme (eventuelt 1 ts kardemommekjerner)
    5 stk nellik
    5 stk stjerneanis
    2 ts korianderpulver
    10 ss fiskesaus
    2 mellomstore rock sugar (eller 2 ss sukker)
    3 liter vann

    Kylling-dipp
    1 stk medium knoll ingefær
    2 fedd hvitløk
    4 ss thai fiskesaus
    4 ss sukker
    6 ss lime

    Risnudler

  • Kylling og kraft:

    1. Start med å dele løk i to og skjær ingefær i grove skiver.

    2. Brun løken og ingefæren på panne på høy varme for å få ut aromaene.

    3. Varm kanelstang, fennikelfrø, kardemommefrø, nellik og stjerneanis på stekepanne til aromaene kommer ut.

    4. Ha tre liter vann i en stor gryte. Ha i kyllingen, løk, ingefær, alle krydderne, fiskesaus og sukker. Vi hadde også i litt gurkemeie for fargens skyld, men det trenger du ikke. La det få et raskt oppkok før du setter ned varmen og lar det putre i ca 30-40 min til kyllingen er klar. Den skal ha en kjernetemperatur på rundt 65 grader.

    5. Ta ut kyllingen og la den kjøle seg litt ned.

    6. Rens kyllingen og putt beina tilbake i kyllingkraften.

    7. La kraften putre i 1 time til.

    8. Smak til med fiskesaus helt til slutt. Du kan også smake til med fiskesaus når du spiser.

    9. Sil kraften og suppen er klar.

    Kylling-dipp:

    1. Mos alt i morter til du har en jevn masse. Eventuelt kan du finhakke eller kjøre alt i en kjøkkenmaskin.

    Risnudler:

    Her kan du følge anvisning på pakken. Vi liker nudlene litt mer al dente enn hen som har skrevet fremgangsmåten på pakken, så vi pleier heller å gjøre slik: Ha risnudlene i en skål og hell kokende vann over. La det ligge til ønsket konsistens. Skyll i kaldt vann. Husk også at nudlene blir mer kokt når de ender opp i skåla med kyllingsuppa.

    Vi anretter phởen i slik: risnudler - kylling - suppe - topp med vårløk, bønnespirer, thai-basil, koriander og lime. Spis med ingefærdippen.

Se video av oppskriften under

Forrige
Forrige

Tyrkiske egg med tørka ramsløk og chilismør

Neste
Neste

Piska ricotta med pistasjlokk