Våruller av rispapir i salatwraps

Vi stekte sommerruller av rispapir i olje, og plutselig hoppet de tilbake en årstid. Her har du vårruller med sylta gulrot og reddik, og digge urter - omringa av salatblader og dyppa i en veldig god vietnamesisk dipp. Bruk de urtene du ønsker. Vi brukte mynte, koriander og thai basilikum. Husk å sylte gulrot og reddik kvelden før. Det gjør du enkelt i eddik, sukker og vann.

Oppskrifta gir 20 vårruller.

  • Vårruller
    400 g svinekjøttdeig
    50 g glassnudler
    2 stk gulrøtter, revet
    1 stor sjalottløk, finhakket
    2 fedd hvitløk, finhakket
    1 ts revet ingefær
    1 stk eggehvite
    1 ss fiskesaus
    1 ss rapsolje
    1 ts salt
    1 ts pepper
    20 stk rispapir

    Syltet gulrot og reddik
    3 store gulrøtter
    1 pakke reddik
    1 dl riseddik
    1,5 dl vann
    1 dl sukker

    Wrap
    Salatblader
    Friske urter av eget ønske
    Agurk i strimler

    Dressing
    5 ss fiskesaus
    4 ss riseddik
    4 ss limejuice
    5 fedd hvitløk
    2 hele thai chilli
    4 ss sukker
    5 ss vann

  • Syltet gulrot og reddik:

    1. Bruk et grovt rivjern og riv gulrøttene og reddikene, putt i en bolle med litt salt. La vente i 20 min før du klemmer ut vannet.

    2. Kok riseddik, sukker og vann i en kjele. Blandingen er klar når sukkeret er løst opp.

    3. Hell blandingen i bollen med gulrot og reddik, og la det kjøle seg ned før du putter det i kjøleskapet. Blandingen er klar etter et par timer.

    Dressing:

    1. I en morter knuser du hvitløk og chilli, bland deretter resten av ingrediensene i morteren til sukkeret er oppløst.

    2. Hvis dressingen er for sterk, kan man eventuelt blande den ut med litt mer vann. Har man ikke morter kan man helt fint finhakke hvitløk og chilli.

    Vårruller:

    1. Start med å bløtlegge glassnudlene i varmt vann. De er klare når de er myke, men har litt tyggemotstand. Hakk nudlene i passe små biter.

    2. I en bolle blander du alle ingrediensene til vårrullene sammen. Bland til du har fått en jevn farse.

    3. Nå kan vi starte med brettingen. Bløtlegg rispapir i litt vann, før du legger det på en tallerken. Putt litt farse i midten og brett som en tortilla.

    4. Sett vårrullene i kjøleskapet i én times tid, dette er for å tørke ut rispapiret. De vil ellers løse seg opp ved steking.

    5. Putt rikelig med olje i en dyp panne, og stek vårrullene til de får en gylden farge.

    Wrap vårruller, agurkstrimler, urter, og syltet gulrot og reddik i et salatblad. Dypp i dressingen.

Forrige
Forrige

Porsjonspavlova med lemon curd og rabrabra-curd

Neste
Neste

Kylling satay